5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOfițerul Păsărelu, cercetat în libertate pentru ucidere din culpă

Ofițerul Păsărelu, cercetat în libertate pentru ucidere din culpă

Ofițerul Mirel Păsărelu, din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Gorj, fost șef al acestei direcții, este cercetat în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru  săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și fugă de la locul unui accident care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Accidentul în care un bărbat din comuna Padeș a fost accidentat mortal a avut loc în satul Valea Neagră. Cadavrul lui Vasile Predescu, de 45 de ani, a fost găsit de un consătean în mijlocul drumului, localnicul anunțând poliția. „Este o victimă a unui accident rutier, cu un traumatism cranio-cerebral sever. A fost găsit decedat în stradă“, a declarat medicul Ileana Croitoru, de la Serviciul Județean de Ambulanță Mehedinți. De vineri seară, atât polițiștii din Gorj, cât și colegii lor din Mehedinți l-au căutat pe șoferul fugar, dar nu au reușit să îl găsească. Surpriza a apărut sâmbătă, când la sediul Poliției Municipale Motru s-a prezentat ofițerul de poliție Mirel Păsărelu, fost șef al DGA Gorj, în prezent angajat în cadrul aceleiași structuri. Fiind ofițer de poliție, cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. După ce l-au audiat sâmbătă seară timp de mai multe ore, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au decis că nu se impune luarea vreunei măsuri împotriva lui Mirel Păsărelu.

Posibil ca ucigașul din culpă să fie altcineva

Potrivit unor surse apropiate anchetei, se pare că nu poliţistul i-ar fi provocat moartea pietonului. Mai precis, maşina poliţistului prezintă urmele unei lovituri, dar numai dedesupt, ceea ce îi face pe anchetatori să creadă că victima era deja moartă în momentul în care maşina lui Păsărelu a trecut peste ea şi că e posibil ca un alt autoturism să-l fi accidentat mortal pe Vasile Predescu. Cercetările continuă, anchetatorii sperând că raportul medico-legal întocmit în urma autopsiei, dar şi expertizarea criminalistică a maşinii lui Păsărelu să lămurească modalitatea în care s-a produs acest accident. În acest caz a fost constituit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.
• Mihaela Floroiu,
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS