10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţii de fier vechi au tăiat apa

Hoţii de fier vechi au tăiat apa

Peste 200 de familii din municipiul Orşova au rămas joi seară fără apă din cauza unor hoţi de fier vechi, care au tăiat cablurile şi ancorele de susţinere a bazinului cu apă, iar acesta s-a prăbușit.
Primarul şi mai multe echipe de poliţişti au mers în cartierul Poiana Stelei pentru a evalua situația.
„Sfera alimenta un cartier întreg cu apă potabilă. Am convocat comitetul de urgenţă şi va trebui să găsim o soluţie pentru ca aceşti oameni să nu rămână prea mult timp fără apă“, a declarat primarul din Orşova, Constantin Brăgaru.
Totul s-a întâmplat la lăsarea întunericului, după cum spun localnicii, care au auzit un zgomot puternic, cel mai probabil atunci când bazinul plin cu peste 40 de tone apă s-a prăbuşit.
„Am auzit o bubuitură foarte mare şi la scurt timp s-a oprit şi apa. Eu cred că tot cineva din cartier a vrut să fure ancorele“, a spus un localnic.
Primăria a anunţat firma care se ocupă de alimentarea cu apă a orașului Orşova despre situaţia creată şi împreună trebuie să găsească o soluţie. „Când am fost anunţaţi de domnul primar nu mi-a venit să cred pentru că această hidrosferă este aici de mulți ani şi nimeni nu a mai încercat să fure componentele din fier. Trebuie să găsim o metodă de alimentare cu apă a cartierului, până la remedierea situaţiei. Sunt pagube destul de mari“, a declarat Valentina Voicu, director la firma de alimentare cu apă a oraşului.
Poliţiştii au reuşit să îi identifice pe hoți. Este vorba de trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 23 de ani din Orşova. Aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova cu propunere de arestare preventivă, însă au fost lăsaţi în libertate.
„În urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi Pavel S., de 21 de ani, Nicolae R., de 20 de ani, şi Ion S., de 23 de ani, toţi din Orşova. Faţă de aceştia s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere din culpă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova au decis cercetarea acestora în libertate, fiind luată măsura interzicerii de a părăsi localitatea până la finalizarea anchetei“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS