5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBistriţa, satul gunoaielor

Bistriţa, satul gunoaielor

Albia râului care traversează satul Bistriţa din comuna mehedințeană Hinova este invadată de câțiva ani de gunoaie. Tone de PET-uri, resturi menajere şi chiar animale moarte sunt aruncate de localnici şi până acum nimeni nu a făcut nimic.
„Nu este normal să stăm cu gunoaiele la nas, dar aici aşa a fost de când e lumea pentru că oamenii nu au unde să arunce şi vin aici. Ştim că ar trebui ca la o perioadă să ne adunăm toţi şi să facem curăţenie, să dăm foc, dar dacă nu vrea nimeni, ce să facem noi?“, a spus o localnică.
Oamenii mai spun că
le-au murit animalele după ce au băut apă infestată din râu, iar primăria nu a pus niciodată un container.
„Noi nu ne putem numi cetăţeni europeni, pentru că într-o societate civilizată nu se face aşa ceva. Dacă m-am luat de un vecin care a venit şi a aruncat gunoiul, m-a luat la înjurături că nu e treaba mea. Altui vecin i-au murit toate caprele după ce au băut apă din râu și au mâncat pungi şi pamperși. Este mai rău ca la un WC public! Eu cred că o mare parte din vină o are şi primăria că nu a pus un container mare şi atunci fiecare arunca acolo şi la o perioadă să fi venit o maşină de la Salubritate să ridice gunoiul. Dar e greu să te ocupi, mai bine stăm noi cu mizeriile la drumul mare“, a spus un localnic.
Comuna Hinova şi satele arondate nu au avut niciodată contract cu vreo firmă de salubritate.
„Niciodată nu s-a făcut curat pe această porţiune de pământ. De foarte mulți ani, toată lumea care locuieşte pe partea cu albia râului aruncă gunoaiele aici. Cel mai rău este vara, când este foarte cald, că atunci se ridică un miros de nu poţi să deschizi un geam“, a mai spus un cetăţean din Bistriţa.
Primarul comunei Hinova spune însă că în maximum două luni gunoaiele vor dispărea, pentru că a încheiat deja contract cu firma care se ocupă şi de curăţenia municipiului Drobeta Turnu Severin.
„Cunosc foarte bine situaţia din satul Bistriţa, pentru că este veche, dar de la începutul acestui an am făcut un contract cu firma de salubritate Brantner şi în câteva zile vor fi amplasate containere şi tomberoane şi sper ca în maximum două luni gunoiul din Bistriţa să fie ridicat. Însă voi face apel şi la cetăţeni să nu mai arunce gunoiul la voia întâmplării. Am mai spus şi în trecut că vor fi aplicate amenzi, însă nu am amendat pe nimeni. Ştiu că este foarte mult gunoi pe albia râului din Bistriţa. Sper ca în câteva luni să nu mai avem această problemă“, a declarat Ion Ghiţan, primarul comunei Hinova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS