27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii îşi primesc bursele

Elevii îşi primesc bursele

Al doilea semestru din acest an şcolar vine cu o veste bună pentru elevii craioveni care urmează cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat. Până la sfârşitul acestei luni, îşi vor primi bursele aferente semestrului I. „Plata burselor elevilor se va face începând din ianuarie. Elevii îşi vor primi banii retroactiv pentru perioada septembrie-decembrie 2011“, a declarat Alexandru Gîdăr, inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.

Burse în cuantum total de 1,133 milioane de lei

Pentru anul şcolar 2011-2012, costurile preliminate a fi suportate din bugetul Consiliului Local al Municipiului Craiova pentru susţinerea acordării burselor pentru elevi se ridică la aproximativ 1,133 milioane de lei. „În anul şcolar 2011-2012, în Craiova, vor fi acordate 182 de burse de performanţă în cuantum de 100 de lei, 362 de burse de merit în cuantum de 75 de lei, 543 de burse de studiu în cuantum de 55 de lei şi 950 de burse sociale în cuantum de 20 de lei (pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial) şi respectiv 40 de lei (pentru elevii din învăţământul liceal)“, a precizat Alexandru Gîdăr. Acesta a explicat că, în cazul în care numărul de burse aprobate este mai mic decât numărul elevilor care îndeplinesc condiţiile de acordare, Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor stabili criterii specifice de acordare a burselor şcolare, astfel încât numărul burselor acordate să reprezinte 0,5% din numărul elevilor înscrişi (pentru bursele de performanţă) sau, după caz, 1% din numărul elevilor înscrişi (burse de merit), 1,5% din numărul elevilor înscrişi (burse de studiu) sau 2% din numărul elevilor înscrişi (burse sociale). „Criteriile specifice se vor stabili fără a ţine cont de religie, rasă, sex, apartenenţa politică a elevului sau a familiei sale, apartenenţa la organizaţii legal constituite, studii efectuate în străinătate sau accesul la burse din alte surse“, a adăugat Alexandru Gîdăr.

Mai multe burse decât în anul şcolar trecut

Comparativ cu anul şcolar trecut, cuantumul burselor a rămas acelaşi ca şi anul trecut. Totuşi, numărul burselor şcolare acordate elevilor craioveni care urmează cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat este aproape dublu. Astfel, dacă anul acesta au fost aprobate 2.037 de burse, anul trecut, numărul acestora a fost de 1.174. „În anul şcolar 2010-2011, ISJ Dolj a aprobat 90 de burse de performanţă, 112 burse de merit, 241 de burse de studiu şi 731 de burse de ajutor social“, a spus Alexandru Gîdăr.

40.327 de elevi în Craiova• Andreea Horcone

În anul şcolar 2011-2012, cursurile învăţământului preuniversitar de stat din Craiova sunt frecventate de 40.327 de elevi, dintre care 18.223 în învăţământul primar şi gimnazial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS