24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccidente în lanţ din cauza poleiului pe DN 56

Accidente în lanţ din cauza poleiului pe DN 56

Din cauza condiţiilor nefavorabile – strat de gheaţă pe carosabil şi ceaţă -, pe DN 56, între comuna Hinova şi Batoţi, au avut loc joi dimineaţă trei accidente rutiere în decurs de 20 de minute. Într-unul au fost înregistrate două victime, care au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Al doilea accident a înregistrat doar pagube materiale, maşina ieșind de pe carosabil. În cel de-al treilea accident șapte pompieri au scăpat ca prin minune cu viaţă după ce maşina de intervenţie a rupt parapetul de protecţie al străzii pe o lungime de 50 de metri, a trecut milimetric pe lângă un stâlp de înaltă tensiune cu transformator şi s-a oprit după ce a trecut prin porţile unei gospodării, intrând într-o livadă de pomi.
„Ne grăbeam să ajungem la accident şi am alunecat. Nu am mai putut să mai controlăm volanul“, a spus unul dintre pompieri.
Drumarii au acţionat cu material antiderapant după producerea accidentelor, iar poliţia a deschis o anchetă.
„Pe DN 56 au avut loc trei accidente de circulaţie, unul soldat cu victime, unul cu pagube materiale şi în cel de-al treilea a fost implicată maşina de intervenţie de la ISU. Din primele verificări se pare că este vorba despre viteza neadaptată la condiţiile meteo şi de drum. La sosirea noastră, drumarii acţionau cu material antiderapant, însă nu se ştie deocamdată dacă înainte de producerea accidentelor se acţionase sau nu“, a declarat Valentin Chiriac, agent principal la IPJ Mehedinţi.
Conducătorii implicaţi în evenimentele rutiere îi acuză pe cei de la Drumuri că nu au acţionat la timp şi că pun în pericol vieţile oamenilor. „Nici nu am avut viteză. Era sticlă pe jos şi nu am văzut nici un drumar până ce nu s-a întâmplat primul accident. Cine îmi plăteşte mie acum maşina, că am făcut accident din cauză că cei de la Drumuri nu îşi fac meseria?“, a spus un şofer.
Bărbatul şi femeia care au ajuns la spital au rămas internaţi la Secţia de chirurgie, dar starea lor de sănătate este stabilă. „Cele două victime sunt stabile, prezintă traumatisme în zona facială şi craniană, însă funcţiile vitale sunt bune şi nu prezintă complicaţii. Vor rămâne internaţi“, a spus medicul de pe ambulanţă.
Pe DN 56 se circulă foarte greu, iar poliţia face apel la participanţii la trafic să nu circule cu mai mult de 30 km la oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII