17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoştaşul drogurilor, trimis în judecată

Poştaşul drogurilor, trimis în judecată

Procurorii DIICOT-Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri a poştaşului din comuna doljeană Unirea. În acelaşi dosar, verişorul poştaşului este judecat pentru trafic internaţional de droguri şi trafic de droguri.
Cristi Budică, de 32 de ani, poştaşul din comuna doljeană Unirea, şi verişorul său, Adrian Ruican, de 25 de ani, au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau 30 de grame de canabis pe 9 noiembrie, după aproape o lună de când anchetatorii au început cercetările în acest caz.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, pe 18 octombrie, ofiţerii BCCO Craiova au anunţat că au obţinut informaţii despre mai mulţi traficanţi de droguri.
O zi mai târziu, procurorii au autorizat un investigator sub acoperire să încerce să cumpere droguri de la suspecţi. Ulterior, până la sfârşitul lunii octombrie, ofiţerul sub acoperire a cumpărat de la un tânăr în trei rânduri canabis, după care, înainte de organizarea unui flagrant, acesta a renunţat la „comerţ“. Tânărul i-a spus poliţistului că, dacă are nevoie de droguri, îl poate pune în legătură cu o altă persoană, cu Marian Radu, zis Friki. Acesta din urmă a preluat „afacerea“ şi i-a vândut investigatorului sub acoperire două plicuri cu haşiş contra sumei de 100 de lei.
Pe 9 noiembrie, Friki a fost prins în flagrant în timp ce vindea 1,25 grame de haşiş aceluiaşi poliţist sub acoperire. Ştiind de unde proveneau drogurile, în aceeaşi zi, în zona Parcului Tineretului, oamenii legii au organizat alt flagrant, în urma căruia au fost prinşi Cristi Budică şi Adrian Ruican, care încercau să vândă unei persoane 30 de grame de haşiş pentru suma de 2.000 de lei.

Casa poştaşului, plină de droguri

Imediat după flagrant, oamenii legii s-au dus în comuna Unirea şi au făcut o percheziţie la domiciliul poştaşului Cristi Budică şi al mamei acestuia, Elena Budică, diriginta Oficiului Poştal Unirea. Acasă la cei doi au fost găsite peste două kilograme şi jumătate de canabis. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Budică vindea atât droguri cultivate în curtea locuinţei sale, cât şi „marfă“ adusă din Spania de verişorul său, Adrian Ruican.
Săptămâna trecută, după încheierea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a poştaşului din Unirea şi a verişorului său. Al treilea inculpat, Marian Radu, a fost şi el trimis în judecată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri. Deşi la un moment dat, faţă de unul dintre învinuiţi Cristi Budică a afirmat că are nevoie de o persoană „pentru a distribui droguri cultivate şi îngrijite de el şi mama sa în curte“, anchetatorii nu au putut stabili că femeia a fost implicată în traficul de droguri şi au dispus scoaterea sa de sub urmărire penală. Prima persoană care a vândut droguri poliţistului sub acoperire a fost, de asemenea, scoasă de sub urmărirea penală, pentru că s-a reintegrat social, prezintă un pericol social redus şi a regretat faptele comise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII