17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandamente de iarnă pentru turism

Comandamente de iarnă pentru turism

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism care vor verifica starea pârtiilor de schi, respectarea măsurilor de siguranţă în zonele unde se practică sporturi de iarnă, agenţiile de turism şi dotările punctelor de prim-ajutor şi salvamont, dar şi hotelurile, cabanele sau restaurantele.
Cei care doresc să facă sesizări sau reclamaţii privind serviciile de care beneficiază au la dispoziție nonstop și gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, a anunţat ieri MDRT.
„Din comandamentele de iarnă pentru turism fac parte reprezentanți ai Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiei publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont. Aceştia verifică starea pârtiilor de schi și dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont cu echipamente necesare intervențiilor. În ceea ce priveşte structurile de primire turistică, hoteluri, cabane, restaurante etc., comandamentele controlează existența certificatelor de clasificare şi conformitatea serviciilor oferite cu nivelul de clasificare, dar și respectarea prevederilor legale privind evidenţa şi protecţia turiştilor în unităţile de cazare. În cazul agențiilor de turism sunt verificate existența licenței de turism, a poliței de asigurare și a contractelor obligatorii cu turiștii și cu turoperatorii“, au precizat reprezentanţii MDRT.
Directorul Direcției Control, Verificare și Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, Dorin Gherghina, a declarat că se va acţiona după un grafic precis, care vizează verificarea tuturor pârtiilor din țară, şi vor fi controlate, prin sondaj sau la sesizarea turiștilor, structurile de primire turistică din stațiuni și agențiile de turism.
„Îi invit pe turiști, pentru binele lor, ca, înainte să facă rezervări, să verifice pe site-ul ministerului nostru, www.mdrt.ro, dacă unitățile de cazare și alimentație publică sau agențiile de turism funcționează legal și dacă au certificat de clasificare sau licență de turism. Turiștii trebuie să știe că, alegând serviciile unor operatori care nu au aceste clasificări, se supun unor riscuri majore privind siguranța și sănătatea lor“, a mai spus Gherghina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS