3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSemafor sau giratoriu?

Semafor sau giratoriu?

Studiul de fezabilitate privind semaforizarea din faţa uzinei Ford a fost respins pentru că n-a avut cine să le explice consilierilor de ce se face

Semafoarele de la poarta uzinei Ford Craiova n-au primit „undă verde“ din partea consilierilor locali craioveni. Membrii legislativului local au respins studiul de fezabilitate privind semaforizarea de la intrarea în fabrica de autoturisme din Bănie pe motiv că nici primarul Antonie Solomon şi nici vreunul dintre directorii Direcţiei de Investiţii şi Servicii Publice, din cadrul Primăriei Craiova, nu au catadicsit să se prezinte în şedinţa de joi a consiliului local pentru a justifica alegerea respectivei soluţii tehnice.

„De ce s-a ales această variantă?“

Primul care şi-a exprimat nedumerirea în şedinţa consiliului local de săptămâna trecută a fost Gheorghe Nedelescu.
„Aş vrea să întreb: de ce facem semafoare şi nu facem sens giratoriu la Ford? Semaforizarea înseamnă cheltuieli mai mari, înseamnă şi întreţinere, pe când sensul giratoriu fluidizează mai bine circulaţia şi eu vreau să-i întreb pe reprezentanţii primăriei de ce s-a ales această variantă. Trebuia să fie măcar unul dintre directori (e vorba despre directorii Direcţiei de Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova – n.r.) sau domnul primar alături de noi, să răspundă întrebărilor pe tema acestei semaforizări. Chiar nu există nici un pic de respect?! Până va veni cineva să ne explice, eu zic să respingem prin vot acest proiect“, a spus consilierul Nedelescu.
„Cineva trebuie să ne lămurească exact. Nu putem să mergem pe bâjbâite. Eu zic că, o lună dacă-l amânăm, nu este nici un bai“, a opinat şi consilierul Emilian Ştefârţă.
Aşa se face că nici un consilier nu a votat pentru aprobarea acestui studiu de fezabilitate. „Aş vrea să se înţeleagă că s-a votat împotrivă pentru că nu a fost nimeni din partea executivului care să ne explice acest proiect“, a subliniat preşedintele Comisiei de Urbanism, consilierul Marian Vasile.
„Nu e vorba că lipseşte domnul primar. Pe domnul primar poate să-l doară capul, poate să aibă o greaţă sau altceva şi nu e aici. Dar e vorba că măcar un director de la departamentul ăsta ar trebui să ne explice care este problema. Este normal ca aceia care sunt plătiţi din banii contribuabililor să vină şi să susţină cu argumente proiectul propus“, a spus consilierul Nicolae Marinescu.

Semafoare de un milion

Respins de această dată, proiectul semaforizării de la Ford ar putea fi repus pe ordinea de zi a Consiliului Local Craiova luna viitoare. Potrivit studiului de fezabilitate, sistematizarea circulaţiei în această zonă ar costa circa 968.000 de lei, presupunând lărgirea străzii pentru realizarea a trei benzi pe sens, construirea unor insule de dirijare pe mijlocul şoselei, între cele două sensuri de mers, şi instalarea a trei stâlpi, trei senzori de vehicule, 16 semafoare şi a automatului care să comande aceste semafoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII