22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorât în bătaie în Ajunul Crăciunului

Omorât în bătaie în Ajunul Crăciunului

Un bărbat de 48 de ani din cartierul Schela Cladovei din Drobeta Turnu Severin a fost găsit fără suflare, în faţa unui restaurant, chiar în Ajunul Crăciunului, având mai multe lovituri în zona capului. Paznicul unui service auto din zonă susţine că a văzut cum victima a fost bătută de trei tineri cu pumnii şi cu picioarele, după care agresorii au fugit cu o maşină printre blocuri.
„Eu am fost de serviciu la pază şi pe la 3.30 am văzut că au ieşit din bar trei băieţi şi după ei a mai ieşit un bărbat mai în vârstă. S-au certat, dar nu am auzit ce au spus că eram la distanţă şi la un moment dat au început să îl împingă şi l-au bătut. Au dat în el până l-au pus jos şi au continuat şi acolo să îl lovească. Am sunat la 112 şi când au văzut maşinile de jandarmi şi de poliţie au fugit cu o maşină roşie“, a spus paznicul.

Au abandonat maşina în trafic
 
La faţa locului, poliţia şi specialiştii de la Criminalistică au prelevat mai multe probe. Poliţiştii au identificat un autoturism de culoare roşie, care avea cheile în contact şi în care a fost găsit un par de 72 de centimetri lungime, cu care se presupune că bărbatul a fost atacat. Maşina a fost abandonată de posibilii autori ai crimei, după ce un echipaj de la Jandarmerie i-a somat să oprească în trafic.
„Pe 24 decembrie, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Drobeta Turnu Severin a fost sesizat telefonic de P. Ion, de 53 de ani, cu privire la faptul că în faţa unei societăți comerciale de pe strada Calea Timişoarei din municipiu, câțiva tineri au agresat o persoană, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele. Patrula de siguranţă publică de la Poliţia Drobeta Turnu Severin, ajunsă la faţa locului, a constatat decesul victimei, iar în urma investigaţiilor efectuate a stabilit că tinerii au părăsit locul faptei cu un autoturism“, a declarat Paul Medinceanu, comisar în cadrul IPJ Mehedinţi. În jurul orei 4.10, o patrulă mobilă din cadrul IJJ Mehedinţi a identificat în trafic, pe bulevardul Aluniş din municipiu, autoturismul respectiv şi a încercat să-l oprească. Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească, patrula mobilă de jandarmi împreună cu un echipaj din cadrul Biroului ordine publică au urmărit autoturismul în cauză. Poliţia i-a identificat ulterior pe agresori ca fiind B. Valentin, de 28 de ani, G. Sorin, de 22 de ani, şi T. Victor, de 26 de ani, toţi din municipiu, care au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări. A fost anunţat procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi sub coordonarea acestuia a fost efectuată cercetarea locului faptei, stabilindu-se că victima este G. Dumitru, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin.
Trupul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin pentru efectuarea necropsiei. Dacă tinerii reţinuţi se fac vinovaţi de moartea bărbatului, aceştia vor fi cercetaţi pentru omor deosebit de grav, riscând până la 25 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS