13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHuligani cu privilegii

Huligani cu privilegii


Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii a fost aniversată joi, la Craiova, în huiduielile revoluţionarilor din cadrul Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989, care au scandat lozinci împotriva guvernanţilor şi au rupt coroana de flori depusă de instituţia Prefectului judeţului Dolj.
Cu câteva minute înainte de ora 12.00, aproximativ 100 de revoluţionari şi-au făcut apariţia în faţa Primăriei Craiova, acolo unde a fost organizat ceremonialul militar dedicat Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii, aniversată începând cu acest an pe 22 decembrie.
Ţinând în mâini pancarte pe care scria „Noi cu mândria! Voi cu hoţia!“, „Ne cerem scuze că n-am murit în ‘89“, sau „Craiova, oraş martir“ şi steaguri, revoluţionarii craioveni au scandat „Păcat, păcat, pentru sângele vărsat“ şi „Jos guvernul Boc!“.
Scandările au încetat pe timpul oficierii slujbei religioase şi intonării Imnului, însă au fost înlocuite cu huiduieli după ce prefectul Nicolae Giugea a rostit câteva cuvinte cu ocazia Zilei Victoriei Revoluţiei Române. Cei care i-au urmat prefectului la microfon, primarul Antonie Solomon şi Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, au fost trataţi diferit, pentru că au reuşit să smulgă câteva aplauze revoluţionarilor. Circul a continuat la depunerea coloanelor de flori, când unul dintre revoluţionari a smuls panglica de pe coroana depusă de Instituţia Prefectului. Au mai apucat să depună coroane Prefectura, Primăria şi Garnizoana Craiova, pentru că atunci când s-a anunţat la microfon că vor depune o coroană de flori „alte organizaţii şi asociaţii“ revoluţionarii au blocat accesul către monumentul eroilor-martiri din 1989 şi au început să scandeze din nou „Jos guvernul Boc“ şi să huiduiască. După ce s-au mai „răcorit“, unul dintre liderii revoluţionarilor a strigat că se pleacă la masă, însă a fost tras de mânecă de prefect, care i-a amintit că urmează prezentarea onorului şi defilarea plutoanelor de militari şi jandarmi. Imediat după defilare, revoluţionarii s-au încolonat şi au plecat aşa cum au venit, scandând „Jos guvernul Boc!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

127 COMENTARII