17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMita de la IML, pe masa judecătorilor

Mita de la IML, pe masa judecătorilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe Cristian Preda, asistent la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. În acelaşi dosar şi pentru aceeaşi infracţiune este judecată şi Jana Păun, cea care îi găsea asistentului de la IML „clienţi“ pentru certificate medico-legale măsluite.

Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au început cercetările în acest caz la sfârşitul lunii august, după ce o persoană a sesizat că le-a dat celor doi 3.250 de lei pentru întocmirea unui raport medico-legal de calcul retroactiv al alcoolemiei mai convenabil, document prin care putea să scape de urmărirea penală.
Denunţătorul a explicat că a ajuns la asistentul Cristian Preda prin intermediul Janei Păun, care se prezentase ca fiind avocată. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, denunţătorul s-a hotărât să-i reclame pe cei doi după ce, în august, a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru că raportul calculului retroactiv al alcoolemiei nu a fost modificat potrivit înţelegerii.
În baza denunţului, procurorii au autorizat introducerea în cauză a unui investigator sub acoperire, care s-a întâlnit cu Preda pe 29 noiembrie şi i-a cerut să-l ajute cu un certificat medico-legal în care să fie trecute mai multe zile de îngrijiri medicale. S-au înţeles pentru suma de 500 de euro, iar Cristian Preda a fost prins în flagrant în timp ce primea banii marcaţi cu inscripţia „MITĂ“ pe 2 decembrie.
Asistentul şi Jana Păun au fost arestaţi preventiv pentru trafic de influenţă, iar ulterior, la recurs, femeia a fost eliberată. Dosarul celor doi craioveni a fost înaintat Tribunalului Dolj, instanţă care luni a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Cristian Preda. Ieri, Curtea de Apel Craiova a judecat şi respins recursul formulat de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII