17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj, la ceas de bilanţ

CJ Gorj, la ceas de bilanţ

Consiliul Judeţean Gorj a prezentat în ultima conferinţă de presă din 2011 situaţia investiţiilor finalizate în acest an, respectiv a proiectelor care vor continua în 2012. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a vorbit despre modul în care criza economică s-a răsfrânt şi asupra bugetului judeţului şi asupra modului în care primăriile au reuşit să îşi continue proiectele de infrastructură demarate în acest an sau în anii trecuţi. Lipsa banilor a făcut astfel ca în mai multe zone proiectele finanţate cu fonduri de la bugetul statului să aibă de suferit. Ion Călinoiu a apreciat faptul că, la repartizarea fondurilor, instituţia pe care o conduce a avut de fiecare dată în vedere primăriile care au obţinut fonduri europene pentru dezvoltarea locală. Pentru a nu fi blocate finanţările de la Uniunea Europeană, Consiliul Judeţean s-a axat pe repartizarea cu prioritate a banilor către unităţile administrativ-teritoriale care au atras fonduri nerambursabile. La fel se va întâmpla şi în anii următori.

Investiţii în drumuri, spitale şi turism

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a mai spus că modernizarea Spitalului Judeţean va continua, precum şi dotarea secţiilor la standardele cerute de legislaţie. „Putem spune că este loc şi de mai bine. Am încercat să avem o reţea de drumuri judeţene cât de cât bine pusă la punct. Au rămas şi câteva porţiuni fără asfalt, dar în mare parte s-a lucrat la covorul asfaltic. Putem vorbi de Drumul de sub munte, de reabilitarea şi extinderea Centrului de la Bâlteni şi a Spitalului de la Dobriţa. Multe secţii ale Spitalului Judeţean au fost modernizate şi dotate corespunzător. Avem acum şi un tomograf nou. Avem şi câteva proiecte care vizează turismul, dintre care cel mai important se referă la construirea punctelor de salvare Salvamont care vor acoperi toate zonele din partea montană şi submontană a judeţului. Avem în derulare proiecte de 60 de milioane de euro, din care am accesat 25 de milioane de euro. Banii aceştia au venit în Gorj“, a declarat Ion Călinoiu.

Vor să inaugureze sâmbătă telescaunul de la Rânca

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au vorbit şi despre viitorul zonei montane Rânca, şi despre posibilitatea ca regiunea respectivă să beneficieze cât mai repede de statutul de staţiune turistică. „Cred că lucrurile au intrat pe un făgaş normal. Atât primarul din Novaci, cât şi cel din Baia de Fier au înţeles că Novaciul nu înseamnă un om, iar Baia de Fier nu înseamnă doar un om. Lucrurile trebuie văzute în ansamblu şi pe termen lung. Dacă ne pierdem în dispute de genul acesta, legate de cine administrează şi cine este proprietar, o să scăpăm din vedere esenţialul. Zona trebuie să se dezvolte, iar numărul turiştilor care merg la munte la Rânca să fie tot mai mare. Sper ca sâmbătă să punem în funcţiune noul telescaun şi să deschidem pârtia de 860 de metri. Sper ca vremea să ţină cu noi şi să fie cât mai multă zăpadă. Telescaunul, pârtia şi sistemul de canalizare sunt rodul unui efort comun rezultat din asocierea celor două primării din zonă şi Consiliul Judeţean“, a mai spus Ion Călinoiu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a deplasat ieri la Suseni şi Dobriţa pentru a oferi cadouri de Sărbători bătrânilor internaţi în căminele de asistenţă socială din cele două localităţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS