17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBunica a murit, bunicu-i vinovat

Bunica a murit, bunicu-i vinovat

Şoferul unui Matiz a încercat să întoarcă, tăindu-i calea unui BMW

O femeie şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane au ajuns la spital, în urma unui grav accident de circulaţie produs sâmbătă, la ora 11.25, în cartierul Lăpuş din Craiova.
Protagonistul accidentului a fost un Matiz alb, cu numărul de înmatriculare DJ-67-MAM, condus de pensionarul Radu Militaru, de 67 de ani, din Craiova. Pe scaunul din dreapta se afla Constanţa Militaru, de 64 de ani, soţia şoferului şi proprietara maşinii, iar pe bancheta din spate erau cei doi nepoţi ai soţilor Militaru – Andreea, de 14 ani, şi Mălina, de 11 ani. Maşina în care se aflau bunicii şi nepoatele oprise pe dreapta, pe banda întâi, în cartierul Lăpuş, pe sensul către Metro. La un moment dat, bunicul a demarat şi, fără să se asigure dacă venea din spate vreo altă maşină, a vrut să întoarcă pe celălalt sens prin locul unde se termină scuarul dintre cele două sensuri de mers de pe Calea Bucureşti. Exact în acel moment însă din spate venea, pe banda a doua a aceluiaşi sens de mers, un BMW 525 înmatriculat în Bulgaria, condus de Radu-Florentin Manea, de 26 de ani, din Craiova.

Centura i-ar fi salvat viaţa

În urma impactului dintre cele două autovehicule, a fost a avariat uşor BMW-ul în partea din faţă, dar ciocnirea s-a dovedit devastatoare pentru Matiz. Lovitura a fost atât de puternică încât Constanţa Militaru a fost aruncată din maşină la mai mulţi metri distanţă, ajungând pe celălalt sens de mers, unde s-a lovit cu capul de roata stânga spate a Loganului cu numărul DJ-07-FPG, condus regulamentar de craioveanul Iulian-Emanuel Morariu. Femeia a murit pe loc, în urma rănilor suferite. Dacă ar fi avut prinsă centura de siguranţă, ar fi putut scăpa cu viaţă, în opinia poliţiştilor de la Circulaţie sosiţi ulterior la locul tragediei. Transportaţi la rândul lor la spital pentru îngrijiri medicale, bunicul şi cele două nepoate din Matiz au scăpat doar cu răni uşoare. Poliţia efectuează în prezent cercetări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul. Momentan, Radu Militaru este cercetat pentru uciderea din culpă a soţiei sale. În cazul în care expertiza auto va stabili că şoferul BMW-ului circula cu o viteză mai mare decât cea legală, nu este exclus să i se reţină şi acestuia o parte din vină pentru producerea accidentului mortal.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII