21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimar cu alcool la volan

Primar cu alcool la volan

Primarul comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, a rămas pieton miercuri seară pentru 90 de zile, după ce s-a urcat băut la volan şi a lovit maşina de serviciu a şefului SRI Caraş-Severin. Accidentul a avut loc pe DE 70, în localitatea Şimian. Gheorghe Haneş se îndrepta spre Gogoşu, la volanul autoturismului său Skoda. La un moment dat, a acroşat un autoturism Touareg, care circula regulamentar din sens opus, condus de şeful SRI Caraş-Severin. Testat cu aparatul etilotest, edilul din Mehedinţi a avut o alcoolemie de 0,24 alcool pur în aerul expirat.
„Mergeam spre Gogoşu, când, în localitatea Şimian, un autoturism care venea din spate îmi făcea semne disperate din faruri să eliberez banda. Am semnalizat şi eu, am trecut pe altă bandă şi atunci venea din faţă Touaregul şi l-am sesizat târziu. Am trecut aproape unul pe lângă altul şi ne-am şters pe partea dreaptă, din faţă până în spate. Am fost testat şi mi-au descoperit o alcoolemie de 0,24. Am consumat la masa de prânz un pahar sau două de vin cu sifon“, a declarat Gheorghe Haneş, primarul comunei Gogoşu.
„În dreptul localităţii Şimian a avut loc un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Conducătorul autoturismului Skoda nu a circulat regulamentar şi a acroşat în trafic un autoturism Touareg, care circula din direcţie opusă. La testarea cu alcooltestul, conducătorul autoturimului Skoda consumase alcool, acesta având o alcoolemie de 0,24 alcool pur în aerul expirat. I s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi va fi sancţionat contravenţional“, a declarat Claudiu Berbec, comisar la Biroul Rutier IPJ Mehedinţi.
Edilul şi-a recunoscut vina şi va trebui acum să plătească şi reparaţiile autoturismului condus de şeful SRI Caraş-Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII