17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContractul pentru laptele şi cornul elevilor, reziliat în Dolj

Contractul pentru laptele şi cornul elevilor, reziliat în Dolj

Mai multe reclamaţii privind calitatea laptelui oferit elevilor din Dolj în cadrul programului „Laptele şi cornul“ au determinat consiliul judeţean să rezilieze contractul cu asocierea de firme care câştigase licitaţia, Vel Pitar SA din Râmnicu Vâlcea (cornul) şi Dincudana SRL din Piteşti (laptele). „Programul a fost realizat cu mare greutate şi nu din cauza banilor, ci a documentaţiilor stufoase pentru licitaţie. Şi iată că, după nici o lună de la derularea contractului, am primit semnale că el nu se desfăşoară în cele mai bune condiţii. Am sesizat firmele, le-am semnalat neregulile, au spus că au înţeles, dar au apărut în continuare probleme. Aşa că nu am mai aşteptat şi am reziliat contractul, profitând şi de faptul că vine vacanţa“, a anunţat ieri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
Acesta a precizat şi motivele care au dus la rezilierea contractului, vina principală fiind a firmei care distribuia laptele celor 65.000 de elevi doljeni. „Am primit sesizări privind calitatea necorespunzătoare a produsului lapte pasteurizat, ambalajul necorespunzător, întârzieri repetate la livrare, produse cu termen de valabilitate expirat. O singură reclamaţie am avut legată de corn, restul erau pentru lapte, dar cum contractul era câştigat în asociere, a trebuit să renunţăm la ambele firme“, a mai spus Ion Prioteasa.

Firmele doljene, invitate la licitaţie

CJ Dolj va organiza acum altă licitaţie pentru laptele şi cornul elevilor din judeţ şi speră să se înscrie cât mai multe firme locale. „Aşteptăm firmele din Dolj să vină la licitaţie. Cu cele două societăţi (Vel Pitar şi Dincudana – n.r.) vom ajunge la instanţă, dar mai bine ne asumăm acest risc decât să avem copii bolnavi. Dacă au existat acum probleme, când este rece afară, ce se va întâmpla când va fi cald?!“, a precizat Prioteasa.
Contractul, în valoare de 15 milioane de lei, a rămas neexecutat în proporţie de 90 la sută, iar autorităţile judeţene speră ca licitaţia viitoare să se încheie cât mai repede. Firmele Vel Pitar SA şi Dincudana SRL câştigaseră licitaţia după ce oferiseră un preţ de 1,04 lei / pachet.
Elevii doljeni vor începe astfel anul fără lapte şi corn, produse pe care le vor primi cel mai probabil din martie, ţinând cont de procedurile necesare licitaţiei. Faptul că pentru mărul care se oferă elevilor licitaţia nu s-a definitivat încă l-a făcut pe preşedintele CJ Dolj să afirme că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) este depăşită, având în vedere avalanşa de licitaţii la nivel naţional.
• Marian Apipie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII