16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCultura, obligatorie în audiovizual

Cultura, obligatorie în audiovizual

Senatul a adoptat, pe 7 decembrie, o iniţiativă legislativă de completare şi modificare a Legii audiovizualului, prin care televiziunile generaliste trebuie să difuzeze, săptămânal, cel puţin 120 de minute de emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ, iar televiziunile de ştiri 30 de minute, informează Mediafax.
Autorul acestei iniţiative este deputatul PNL Gheorghe Taloş. Propunerea sa a fost adoptată, cu amendamente, cu 86 de voturi pentru, 15 voturi împotrivă şi trei abţineri, după ce a trecut tacit de Camera Deputaţilor. Potrivit unui amendament propus de Comisia pentru cultură şi acceptat de senatori, programele culturale nu vor putea fi transmise în intervalul orar 1.00 – 7.00. Membrii comisiei de specialitate au argumentat că, astfel, se va evita difuzarea emisiunilor culturale la ore fără audienţă. Totodată, posturile de radiodifuziune, care transmit programe specializate în ştiri, trebuie să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru emisiuni cu conţinut cultural sau educativ.
Potrivit legii, acestea sunt cele în care se transmit muzica clasică, cultă, contemporană, în care sunt prezentate expoziţii de artă plastică şi decorativă sau colecţii ale unor muzee. În aceeaşi categorie se încadrează emisiuni de cultivare a limbii române, recitaluri de poezie, recenzii de carte, piese de teatru prezentate într-un cadru critic sau istoric, spectacole de dans, de balet şi de circ şi emisiunile privind cultura populară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII