11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAmza Pellea, omagiat la Băileşti

Amza Pellea, omagiat la Băileşti

Băileştiul îl va omagia pe Amza Pellea pe 12 decembrie, marcând astfel 28 de ani de când îndrăgitul actor a plecat în lumea celor drepţi

Primăria Băileşti organizează luni, 12 decembrie, alături de Casa de Cultură „Amza Pellea“, a treia ediţie a „Şirului Luminii lui Amza Pellea“. Manifestarea va comemora 28 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui actor Amza Pellea (7 aprilie 1931, Băileşti, Dolj – 12 decembrie 1983, Bucureşti).

Ce cuprinde agenda manifestărilor

Pentru a-şi arăta recunoştinţa şi respectul pentru îndrăgitul actor român, municipalitatea oraşului natal al acestuia va organiza, pe parcursul întregii zile, o serie de evenimente la care sunt aşteptaţi toţi doritorii. Programul cuprinde dezvelirea troiţei marelui actor, din Parcul Tineretului, dar şi organizarea „Şirului Luminii lui Amza Pellea“.
Aflată la a treia ediţie, acţiunea are drept mesaj, începând din anul 2009, faptul că lumina lui Amza Pellea aprinde luminile festive de Sărbători din oraş (se pleacă de la troiţa din parc, în şir, cu lumânări aprinse, spre Casa Memorială „Amza Pellea“, iar primul membru al şirului aprinde candela din Casa Memorială, moment în care se vor aprinde şi luminile festive din oraş). Toţi băileştenii, şi nu numai – persoane care l-au admirat şi iubit pe Amza Pellea -, sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la acest eveniment, cu candele sau lumânări aprinse.
La Casa Memorială „Amza Pellea“ va fi descoperită steaua în oglindă a marelui actor. Ea va fi exact la fel ca aceea din Piaţa Timpului din Bucureşti, de pe „Aleea Celebrităţilor“, pe care municipalitatea din Băileşti, împreună cu fiica lui Amza, actriţa Oana Pellea, au dezvelit-o pe 7 aprilie 2011. În spiritul sărbătorii şi al ospitalităţii, Nea Mărin îi va primi pe toţi, de peste timp, cu covrigi, nuci şi mere, dar şi cu momente artistice dedicate evenimentului. La toate manifestările va fi prezentă şi fiica marelui actor, Oana Pellea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII