10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDouă maşini, incendiate la Târgu Jiu

Două maşini, incendiate la Târgu Jiu

Poliţiştii de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează activităţi de cercetare şi investigaţii sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care au fost distruse două autovehicule, care au fost incendiate de persoane necunoscute.
Una dintre maşinile incendiate aparţine lui Vasile Ruşeţ, cunoscut ca având legături cu interlopii din municipiul Târgu Jiu. Acesta este prietenul celebrului Coco Păun, unul dintre foştii lideri ai lumii interlope din Târgu Jiu. Vasile Rușeț a fost implicat în mai multe scandaluri. În urma unui conflict care a avut loc într-un club din Târgu Jiu, acesta a fost chiar reţinut de poliţişti. Ieri-dimineaţă, poliţiştii au fost sesizaţi, la ora 5.30, despre faptul că, într-o parcare situată pe strada 22 Decembrie la intersecţia cu strada Ion Slavici din municipiul Târgu Jiu, a izbucnit un incendiu la un autoturism parcat. Totodată, la ora 5.40, poliţiştii din Târgu Jiu au fost sesizaţi despre faptul că un alt autovehicul, parcat pe strada Dacia, a luat foc.
La locul celor două evenimente au ajuns imediat echipe de cercetare formate din poliţişti de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti din cadrul IPJ Gorj. Incendiile la cele două autovehicule au fost stinse de lucrătorii ISU Gorj. Proprietarii maşinilor sunt oameni de afaceri. „Două evenimente au fost sesizate în această dimineaţă (ieri – n.r.), două incendii la două autoturisme. Poliţiştii au întocmit două dosare penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de distrugere şi continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. „Un echipaj al ISU Gorj a intervenit la stingerea incendiilor la două maşini. La primul incendiu anunţat, cel de pe strada 22 Decembrie, au ars în proporţie de 80% elementele combustibile ale autoturismului marca Suzuki Vitara. Cauza incendiului a fost folosirea intenţionată a focului, cu autor necunoscut. Intervenţia a durat 20 de minute“, a spus Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au fost constituite, pe 7 decembrie, două cauze penale cu privire la faptul că, în această dimineaţă (ieri – n.r.) a avut loc incendierea unui autoturism parcat pe strada 22 Decembrie 1989 din Târgu Jiu și a unui alt autoturism parcat pe strada Dacia din aceeaşi localitate. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare“, se spune într-un comunicat de presă al Parchetului. În Târgu Jiu, în urmă cu câteva luni, a fost incendiată şi maşina unui poliţist, Aurel Leuştean, dar oamenii legii încă nu au stabilit cine este autorul infracţiunii.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII