11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutoare de la UE, împărţite după decizia primarului

Ajutoare de la UE, împărţite după decizia primarului

Pachetele cu alimente trimise de Uniunea Europeană pentru persoanele sărace au ajuns la Primăria Gogoşu în urmă cu ceva timp, împreună cu listele de beneficiari. Fără să dea vreo explicație, primarul a decis să desfacă baxurile cu alimente şi să suplimenteze listele şi cu alte nume.

Scandal ieri după-amiază la Primăria Gogoşu din judeţul Mehedinţi. Mai mulţi pensionari au aşteptat ore în șir la coadă ca să-şi primească ajutoarele de la Uniunea Europeană, dar au fost nemulţumiţi de ceea ce au găsit în pachete. Oamenii spun că primarul a decis să le ia din kilogramele de făină, zahăr, lapte praf, paste, orez şi biscuiţi, ca să poată împărţi mai multor persoane. Pentru decizia sa, edilul din Gogoşu poate fi cercetat penal.
„Nu e prima dată când primim pachete de la UE, dar niciodată nu au fost desfăcute baxurile. În loc de 16 kilograme de făină, ne-a dat zece, în loc de zece pachete de biscuiţi, am primit doar șase şi tot aşa. Nu ştiu dacă e normal ce a făcut domnul primar“, a spus un localnic.
Oamenii au constatat abia când au primit pachetele că din acestea lipsesc câteva kilograme de alimente.
„Domnul primar Haneş are destui oameni ai lui şi s-a gândit el cum să facă să le dea la fiecare alimente. Dacă s-a decis să primească doar cei care nu îşi permit, de ce să le dea și celor care au pensii mari?“, se întreba un localnic.
Edilul are şi o explicaţie. El spune că a primit mai puţine alimente în comparaţie cu numărul persoanelor trecute pe liste şi a decis să împartă ajutoarele.
„Nu văd de ce este asta o problemă atât de mare, pentru că până la urmă fiecare a primit?! Este adevărat că au primit cantităţi mai mici, dar alimentele nu au fost suficiente de la început pentru toţi cei care se aflau pe liste, aşa că eu am decis să primească fiecare mai puţin ca să împăcăm pe toată lumea“, a declarat Gheorghe Haneş, primarul comunei Gogoşu.
Conducerea Consiliului Judeţean Mehedinţi nu ştia nimic despre decizia lui Haneș și recunoaşte că gestul edilului nu este legal.
„Nu ştiam nimic despre ce s-a întâmplat la Gogoşu în legătură cu alimentele. Este adevărat că nu ar fi trebuit împărţite, pentru că este vorba despre ajutoare de la UE şi există o legislaţie în care este specificată cantitatea cuvenită fiecărei persoane. Dacă vom afla că domnul primar a încălcat legea, va trebui să plătească“, a declarat Andi Nodiţ, vicepreşedinte al CJ Mehedinţi.
În cazul în care, în urma controlului pe care CJ Mehedinţi îl va demara, se va decide că primarul a încălcat legea, acesta va fi cercetat penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII