10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţişti cercetaţi pentru fraudă bancară

Poliţişti cercetaţi pentru fraudă bancară

Cinci poliţişti de frontieră sunt cercetaţi penal, într-un dosar de fraudă bancară, pentru furtul unor bani ce au fost scoşi dintr-un bancomat cu un card fals. Poliţiştii, împreună cu un procuror de la DIICOT Mehedinţi, au participat la un flagrant pentru prinderea unui tânăr de 23 de ani care era bănuit că frauda ATM-uri cu blancuri şi PIN-uri falsificate.
Că poliţiştii de frontieră l-au prins pe tânăr la bancomatul din localitatea Ostrov Colonie este adevărat, dar severineanul de 23 de ani susţine că nu apucase să scoată nici un leu, întrucât cardurile pe care le avea erau demagnetizate.
„Eu am primit acele carduri de la o persoană pe care o cunosc foarte puţin şi care m-a convins să merg la bancomatul din Colonie să scot bani, că acolo nu sunt camere şi nu o să am nici o problemă. Acolo, când am ajuns în seara respectivă, am băgat cardurile în bancomat, dar nu au mers, îmi arăta un mesaj că sunt eronate. Atunci au venit doi poliţişti de frontieră la mine, fără să mă someze, m-au prins de mâini şi au început să dea în mine. Cu ei mai erau trei martori, care erau tot poliţişti. Au început să dea în mine, m-au pus jos şi apoi m-au luat pe sus, iar cardurile au rămas la ei“, a declarat Octavian Danciu, tânărul de 23 de ani.
La vremea respectivă, Poliţia de Frontieră din Mehedinţi a dat presei un filmuleţ în care se vede clar că tânărul nu a fost deloc surprins în momentul în care doi poliţişti s-au apropiat de el şi că asupra sa au fost găsite câteva bancnote de 1 leu şi 50 de lei, mototolite, ce nu puteau fi emise de un bancomat.
„Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a început urmărirea penală pe numele a cinci poliţişti de frontieră de la IJPF Mehedinţi, dar şi pe numele unui procuror de la DIICOT, sub îndrumarea căruia cei cinci poliţişti de frontieră au acţionat. Clientul meu a fost victima unui flagrant, căci se bănuia că fraudează bancomaturi cu ajutorul unor blancuri şi PIN-uri false. Este adevărat că asupra clientului meu au fost găsite acele blancuri, însă nu scosese nici un ban cu ele. El le primise de la o persoană pe care o cunoaşte foarte puţin şi a fost trimis la bancomatul din Colonie să scoată bani. Din păcate, poliţiştii de frontieră au acţionat cel puţin nedeontologic atunci când l-au bătut pe clientul meu şi, aşa cum au constatat procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova, aceştia au adoptat o metodă neadecvată. După părerea mea, este vorba despre o infracţiune de fraudă pentru că poliţiştii au fost cei care au scos bani din bancomat cu un blanc fals“, a declarat Sorin Crudiu, avocatul tânărului.
Curtea de Apel Craiova a început urmărirea penală împotriva celor cinci poliţişti de frontieră, întrucât din datele tehnice ale aparatului s-a constatat că de la bancomatul unde a avut loc flagrantul a fost ridicată suma de 300 de lei cu un blanc fals, dar banii nu au apărut în procesul-verbal întocmit în seara respectivă şi nu au fost găsiţi nici asupra tânărului. Oamenii legii sunt acum cercetaţi că au furat banii.
Tânărul a fost lăsat în libertate, după ce procurorii au constatat că toate cele 50 de blancuri găsite asupra lui erau demagnetizate, iar cardul cu care s-au scos banii provine dintr-un dosar penal vechi de aproape doi ani.
Poliţia de Frontieră din Mehedinţi are o altă variantă despre ceea ce s-a întâmplat în urmă cu un an, în timpul flagrantului.
„Acest caz s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut. Poliţiştii de frontieră, sub stricta supraveghere a procurorului DIICOT Mehedinţi, au reţinut în flagrant un tânăr ce sustrăgea cu carduri clonate sume de bani dintr-un ATM situat în Colonia PF II. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au respectat procedurile de lucru privind reţinerea de persoane prinse în flagrant, iar în toate cazurile în care suspecţii au depus plângere şi s-au început urmăriri penale, în instanţă s-a procedat la scoaterea de sub urmărire penală. Tânărul apucase să scoată peste 3.000 de lei cu ajutorul cardurilor clonate“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la IJPF Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS