17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTomograf nou la Spitalul de Urgență din Craiova

Tomograf nou la Spitalul de Urgență din Craiova

Începând de luna aceasta, Spitalul de Urgenţă Craiova are un nou computer tomograf, achiziţionat cu bani de la Ministerul Sănătăţii. Acesta a fost deja montat şi urmează să fie dat în funcţiune din 2012, iar reprezentanţii unității medicale spun că mai au nevoie doar de câteva autorizaţii care să le permită folosirea acestuia.
Spitalul poate spune că a scăpat de grija problemelor pe care le întâmpina din cauza aparatului tomograf pe care îl avea în dotare. Din cauza vechimii, acesta e mai mult stricat, aşa cum se întâmplă şi în acest moment.
„Licitaţia a fost făcută de minister, valoarea noului tomograf fiind de 2,2 milioane de lei. El a fost deja amplasat într-o nouă locaţie în cadrul spitalului şi va fi funcţional începând din anul următor. Ne mai ţin în loc unele autorizaţii. Este un aparat nou, mult mai performant comparativ cu cel pe care noi îl avem şi care în prezent nu funcţionează“, a precizat directorul Spitalului de Urgență Craiova, dr. Florin Petrescu. El spune că nu se va renunţa nici la vechiul tomograf, în acest moment fiind lansată o licitaţie pentru găsirea unei firme în domeniu care să se ocupe de reparaţiile pe care le necesită aparatul.
• Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII