13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă o condamnare pentru denunţător

Încă o condamnare pentru denunţător

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat, săptămâna trecută, la patru ani de închisoare pe Sergiu Stănăgoi, unul dintre denunţătorii judecătorilor Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, dar şi a avocaţilor Ion Militaru şi Octavian Ciucă, judecaţi în prezent pentru fapte de corupţie. Sergiu Stănăgoi şi Marian Puică au fost trimişi în judecată în iunie 2009, fiind acuzaţi că au înşelat mai multe societăţi comerciale cu cecuri fără acoperire. După cum au stabilit anchetatorii, cei doi bărbaţi, în calitate de reprezentanţi ai SC SENMAR IMPEX SRL Craiova, au achiziţionat mărfuri de la mai multe societăţi comerciale din ţară în schimbul unor file cec şi bilete la ordin care au fost refuzate ulterior la decontare de bănci, motivul fiind lipsa de disponibil în cont. În acest fel, cei doi au înşelat cu suma totală de 537.608 lei cinci firme din Urziceni, Orăştie, Lugoj, Bucureşti şi Craiova.
În mai 2009, Tribunalul Dolj i-a găsit vinovaţi pe cei doi inculpaţi, Stănăgoi şi Puică fiind condamnaţi la câte trei ani de închisoare. Inculpaţii au făcut apel, care s-a judecat până pe 30 noiembrie la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au hotărât să îi condamne de această dată pe cei doi la câte patru ani de închisoare pentru infracţiunile comise. Hotărârea Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Denunţătorul judecătorilor

Sergiu Stănăgoi este cel care, împreună cu Constantin Drîmboi, i-a denunţat pe judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj, care ar fi cerut o mită de 45.000 de euro pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul în care cei trei erau judecaţi pentru înşelăciune.
Potrivit procurorilor DNA, la începutul lunii mai 2010, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Sergiu Stănăgoi, Marian Ciucă şi Constantin Drîmboi – judecaţi de Tribunalul Dolj pentru înşelăciune, avocatul Ion Militaru a primit de la Adrian Drîmboi (fratele lui Constantin Drîmboi) 45.000 de euro, în bancnote de câte 500 de euro, pentru a le „aranja“ procesul. Militaru a împărţit banii un alt avocat, Octavian Ciucă, iar 20.000 de euro i-a dat judecătorului Laurenţiu Anghel. Acesta din urmă i-a dat 15.000 de euro colegului său Bogdan Diaconescu, care judeca dosarul celor trei inculpaţi. Ulterior, pe 5 mai 2010, cei trei au fost condamnaţi la patru ani de închisoare, hotărârea fiind redactată de Bogdan Diaconescu. Pedepsele inculpaţilor au fost mărite considerabil la apelul care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova. În noiembrie 2010, Ciucă şi Stănăgoi au fost condamnaţi la câte șapte ani de închisoare, iar Drâmboi la cinci ani. În aprilie anul acesta, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv pe Stănăgoi şi Ciucă la câte șase ani de închisoare, iar Drîmboi a rămas cu cei cinci ani de închisoare.
În prezent, dosarul în care Laurenţiu Anghel, Bogdan Diaconescu şi avocaţii Octavian Ciucă şi Ion Militaru sunt judecaţi pentru fapte de corupţie este pe rolul Curţii de Apel Cluj. Constantin Drîmboi, Adrian Drîmboi, Stănăgoi şi Marian Ciucă sunt martori în acest dosar. Următorul termen a fost fixat de instanţă pe 9 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII