10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAfacerist cercetat de procurori

Afacerist cercetat de procurori

Procurorii de la DIICOT Craiova şi Serviciile de Intervenţie Rapidă din Drobeta Turnu Severin au descins vineri seară la locuinţa unui om de afaceri care deţine mai multe case de schimb valutar în Drobeta Turnu Severin şi care este bănuit că ar fi format un grup infracţional şi a folosit mărturii mincinoase în dosarele unor interlopi din România. Procurorii şi Garda Financiară au confiscat peste 100.000 de lei, bani fără acte, găsiţi la locuinţa, în maşina şi la una dintre casele de schimb valutar ale omului de afaceri. S-au mai găsit 20.000 de euro, 5.000 de franci elveţieni, 6.000 de coroane suedeze, 53 de galbeni Franz Josef şi 2.400 de coroane daneze. Avocatul omului de afaceri susţine că în ultima lună oamenii legii au făcut cinci astfel de controale la locuinţa şi firmele clientului său, catalogând acțiunile ca o metodă de intimidare şi şantaj.
„Sumele de bani vehiculate de procurori sunt adevărate, însă sunt bani pe care clientul meu îi poate justifica. Sunt banii casei de schimb valutar unde s-a făcut controlul, nu este nimic în neregulă. Singura sumă de bani pe care dânșii au considerat-o suspectă este cea de 8.000 de lei pe care clientul meu o luase de la casa de schimb ca să o schimbe în bancnote mai mici, pentru ca angajatul casei să aibă din ce să le dea clienţilor rest. Eu consider că totul este o acţiune de şantaj. Clientul meu a fost audiat ca martor pe 25 noiembrie la Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar în care sunt cercetaţi un anume Mocanu Grigore şi celebrul Emil de la Viena, iar pentru că declaraţiile clientului meu nu concordă cu ceea ce vroiau procurorii să audă, s-au făcut cinci astfel de controale în ultimele 20 de zile“, a declarat Sorin Crudu, avocatul omului de afaceri.
Percheziţiile au continuat până târziu în noapte, patru persoane fiind chemate la audieri, fiind bănuite că au implicări financiare cu grupul lui Emil de la Viena, antrenorul personal al lui Nuţu Cămătaru, reţinut în urmă cu câteva luni la Drobeta Turnu Severin, şi cu un alt luptător dat în urmărire internaţională.
La locuinţa omului de afaceri, dar şi la una dintre firmele sale au fost găsite contracte de împrumut pe numele mai multor oameni din politică, poliţie şi oameni de afaceri din Mehedinţi.
„Acest control face parte dintr-o serie largă de acţiuni ce vor avea loc şi care are legătură cu dosare aflate în cercetare pentru infracţiuni de violenţă, şantaj, cămătărie şi alte agresiuni. De la casa de schimb valutar s-au ridicat sume importante de bani şi documente care vor fi verificate în vederea stabilirii unor anumite legături cu dosarele de cercetare“, a declarat un lucrător al SCCO Mehedinţi.
După încheierea controalelor, toţi cei audiaţi au fost lăsaţi în libertate. Cercetările continuă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU