17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenţii învaţă să comunice eficient

Studenţii învaţă să comunice eficient

Studenţii din anii II şi III la Sociologie din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova au avut parte, săptămâna aceasta, de un curs mai puţin obişnuit. Pe parcursul acestuia, tinerii au avut posibilitatea să înveţe de la actorul craiovean Cătălin Băicuş cum să comunice mai bine cu cei din jur, atât prin limbaj verbal, cât şi prin limbaj nonverbal (gesturi, mimică etc.) şi cum să reacţioneze conştient în situaţii dificile. Aceştia au mai învăţat cum să-şi învingă propriile temeri, dar şi cum să ţină un discurs în faţa unui grup de oameni fără să aibă emoţii. „Este un workshop de creaţie pe parcursul căruia tinerii sunt supuşi unor obstacole bine gândite şi sunt puşi în situaţia de a înţelege ce se întâmplă cu ei când vorbesc, când respiră, când prezintă o teză sau lucrare. Ceea ce facem noi aici nu este numai pentru facultate. Participanţii sunt pregătiţi pentru viitor pentru că, atunci când mergi să te angajezi undeva, nu e suficient numai CV-ul, pentru că CV-ul nu vorbeşte. Încerc să le prezint cum ar trebui să înceapă să gândească şi ce mici secrete să aplice în diverse situaţii“, a declarat Cătălin Băicuş. Unul dintre mesajele transmise pe parcursul workshop-ului a fost importanţa pasiunii în activităţile derulate. „Dacă eşti doar corect, fără să fii inventiv şi să-ţi găseşti anumite resurse interioare, o să fii doar un om just şi lipsit de sevă şi lucrul ăsta se vede. Se vede când cineva îşi face treaba cu pasiune“, a atras atenţia Cătălin Băicuş.

„Încercăm să-i ducem să-şi orienteze privirea către lucrurile importante“

Evenimentul a fost organizat de lect. univ. dr. Constantin Crăiţoiu, care, prin astfel de activităţi extracurriculare, încearcă să ofere studenţilor şi un alt tip de educaţie decât cel tradiţional. „Este o activitate extracurriculară, dar este cumva în continuarea spiritului în care realizez eu cursul de Sociologie a Culturii, pentru că mă gândeam că această disciplină are puterea să se adreseze nu doar pregătirii lor teoretice, ci şi sufletului şi are toată puterea de a schimba o anumită mentalitate faţă de grupuri etnice diferite sau faţă de oameni de naţionalitate diferită sau cu stiluri de viaţă diferite.  Eu încurajez gândirea creativă şi toleranţa faţă de diversitate“, a declarat lect. univ. dr. Constantin Crăiţoiu. Acesta a explicat că scopul acestui workshop a fost acelaşi pe care-l are un curs – de a educa. „Practic, prin mijloace moderne încercăm să-i ducem să-şi orienteze privirea către lucrurile importante, care sunt fundamentale în educaţie, pe de o parte, şi în relaţiile   interumane, pe de altă parte. Asta deoarece, în educaţie, până la urmă, este vorba despre oameni“, a adăugat lect. univ. dr. Constantin Crăiţoiu.
Evenimente similare precum cel de luni au fost organizate în fiecare din ultimii doi ani. Din observaţiile făcute rezultă că aceste workshopuri au reuşit să schimbe destinul mai multor studenţi. Astfel, unii studenţi care în urmă cu doi ani erau foarte timizi, uşor debusolaţi, acum au ajuns să fie siguri pe ei. „La primul eveniment organizat am avut o studentă foarte timidă, care spunea că a fost prima oară când a vorbit în public. În prezent, persoana respectivă a ajuns să fie o persoană de comunicare“, a mai spus lect. univ. dr. Constantin Crăiţoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII