3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContabilă condamnată la patru ani de închisoare

Contabilă condamnată la patru ani de închisoare

Judecătorii din Băileşti au găsit-o vinovată şi au condamnat-o la patru ani de închisoare pe Ana Stoica, de 49 de ani, contabilă în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Pleniţa, trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.
„Obiceiurile“ Anei Stoica au fost descoperite odată cu reorganizarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Dolj, făcută începând cu 1 iulie.  Atunci când au fost preluate documentele de la Pleniţa s-a constatat că lipsesc bani din gestiune, fapt pentru care DGPF Dolj a trimis inspectorii să verifice activitatea unităţii din Pleniţa pe perioada ianuarie – iunie 2011. Principala suspectă a fost Lenuţa Ana Stoica, de 49 de ani, care, de la sfârşitul lui 2010, îndeplinea atribuţiile de casier al unităţii fiscale din Pleniţa, pentru că titulara postului intrase în concediu de maternitate. În urma verificărilor s-a stabilit că prejudiciul adus instituţiei era de 132.202 lei, bani care lipseau din conturile unor primării din judeţ, printre care Unirea, Pleniţa, Caraula şi Sălcuţa.
Raportul a ajuns pe masa procurorilor din Băileşti, care, pe 21 iulie, au efectuat o percheziţie la domiciliul femeii, unde s-au găsit un carnet de file CEC necompletat, o casă de marcat şi mai multe documente contabile. Ulterior, Ana Stoica a fost arestată preventiv, fiind acuzată de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. Expertizele financiar-contabile făcute au arătat că, de fapt, femeia băgase „în buzunare“ peste 260.000 de lei între ianuarie-iunie 2011. Procurorii din Băileşti au stabilit că, atunci când angajaţii uneia dintre primăriile păgubite dădeau semne că au înţeles că se întâmplă ceva, contabila muta banii dintr-un cont în altul, completând de la alţii ceea ce „trăsese“.
La sfârşitul lunii august, femeia a fost trimisă în judecată, iar joi a primit sentința. Judecătorii din Băileşti au condamnat-o pe inculpată la patru ani de închisoare pentru înşelăciune, la patru luni pentru fals material în înscrisuri oficiale, patru luni pentru fals intelectual şi alte două luni pentru uz de fals. Magistraţii au dispus ca Ana Stoica să execute pedeapsa cea mai mare, cea de patru ani de închisoare, şi au obligat-o să restituie banii furaţi, la care se adaugă dobânzile legale.
În plus, Judecătoria Băileşti a dispus menţinerea arestului preventiv  în cazul inculpatei. Hotărârea Judecătoriei Băileşti poate fi atacată cu recurs.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII