11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPedepse cu închisoarea pentru Poşulescu şi Capotescu

Pedepse cu închisoarea pentru Poşulescu şi Capotescu

Trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de fabricarea sau deţinerea de echipamente pentru falsificarea cardurilor şi acces fără drept la un sistem informatic, patru membri ai unui grup infracţional, printre care Capotescu şi Poşulescu, au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi vineri de Tribunalul Dolj

Ofiţerii BCCO Craiova au aflat în luna februarie a acestui an că într-un imobil din zona Liceului CFR din Craiova locuieşte o persoană care confecţionează şi vinde aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit. Primele informaţii îl indicau pe Covaci-Junior Poenaru, un tânăr de 19 ani din Craiova, care asigura legătura dintre fabricantul aparaturii şi cumpărători.
Cazul a fost preluat de un procuror DIICOT, care a solicitat instanţei interceptarea convorbirilor telefonice ale lui Poenaru. Din interceptări, oamenii legii au aflat că fabricantul aparaturii este Adrian Poşulescu, care se întâlneşte cu eventualii cumpărători la barul Ramses, care îi aparţine. Ulterior, anchetatorii au aflat că un alt intermediar între Poşulescu şi cumpărători era şi Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, de 35 de ani, tot din Craiova. Acesta din urmă i-a adus un client lui Poşulescu din Zimnicea, pe Decebal-Simion Gănescu, de 27 de ani, iar cei doi s-au întâlnit la Ramses pe 10 mai. Ulterior, pe 18 mai, Gănescu a venit din nou la Craiova pentru a ridica o gură de bancomat confecţionată de Poşulescu. Acesta a fost prins în flagrant de poliţişti după ce a ieşit din barul Ramses, în rucsacul său fiind găsită o gură de bancomat confecţionată artizanal, două carduri clonate, un laptop şi două hard-diskuri. Pe 19 mai, oamenii legii au făcut percheziţii la domiciliile suspecţilor, iar acasă la Poşulescu au găsit părţi ale unor dispozitive pentru copierea datelor cărților de credit, dar şi instrumente folosite la confecţionarea acestora. În faţa procurorilor DIICOT, Adrian Poşulescu a recunoscut că el a confecţionat gura de bancomat, însă la insistenţele lui Capotescu.
În aceeaşi zi, procurorii au reţinut trei dintre suspecţi – pe Poşulescu, Capotescu şi Gănescu – după care au cerut şi obţinut arestarea lor preventivă pentru 29 de zile. Pe Poenaru au hotărât să îl cerceteze în libertate pentru infracţiunile comise.

Închisoare
cu executare

Cei patru au fost trimişi în judecată în iulie, fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fabricarea ori deţinerea de echipamente cu scopul falsificării instrumentelor de plată electronică, respectiv accesul fără drept la un sistem informatic. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, judecătorii pronunţându-se vineri. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Dolj, Poşulescu şi Capotescu au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare. Cumpărătorul aparaturii, Decebal-Simion Gănescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar Poenaru a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare. Tot vineri, instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv pentru cei trei inculpaţi. Hotărârea Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova de inculpaţi şi procurori. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII