21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRezultate slabe la testele iniţiale de evaluare

Rezultate slabe la testele iniţiale de evaluare

Notele obţinute la testele iniţiale au fost foarte mici. „S-a constatat că la o serie de unități școlare din județ nu toți elevii au tratat cu seriozitate testările inițiale pentru că au ştiut că notele nu vor fi trecute în catalog. Rezultatele au demonstrat dezinteresul tinerilor pentru învăţătură“, a declarat Cerasela Cremene, inspector şcolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. Aceasta a atras atenţia că elevii nu au fost interesaţi de recapitulări şi de aceste rezultate, drept dovadă fiind faptul că au obţinut note foarte mici şi elevii consideraţi foarte buni.
O altă constatare făcută în urma centralizării datelor cu privire la rezultatele testelor iniţiale a fost aceea că majoritatea elevilor testați au cunoştințe de bază (au rezolvat prima parte) şi că abordează cu mai mare uşurinţă subiectele la care trebuie să aleagă răspunsul corect. Partea îngrijorătoare este că rezultatele testelor au scos la iveală faptul că elevii s-au obişnuit cu testele grilă, unde, dacă au noroc, pot da răspunsuri bune fără a cunoaşte foarte bine materia. În ceea ce priveşte subiectele de tip eseu, care implică vocabular bogat, fluenţă în exprimare, precum și cunoștințe aprofundate, acestea au fost ignorate de foarte mulţi elevi.
Ca urmare a acestei situaţii, pentru îmbunătăţirea rezultatelor la nivelul unităţilor de învăţământ s-au identificat o serie de măsuri, printre care introducerea în temele suplimentare a subiectelor care cuprind conţinuturi neabordate de către majoritatea elevilor evaluaţi, aprofundarea, prin introducerea în fişele de lucru, a unor subiecte cu referire la cunoştințele insuficient tratate la test. De asemenea, părinții vor fi înștiințați despre stadiul actual de pregătire a elevilor și vor fi implicaţi într-un program comun de pregătire: şcoală – elev – părinţi. Pentru elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, în vederea susţinerii examenului de bacalaureat, se vor face ore de pregătire suplimentară.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS