29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliul Local Salcia a fost dizolvat în instanţă

Consiliul Local Salcia a fost dizolvat în instanţă

După şase luni de înfăţişări în instanţă, Consiliul Local ales al comunei Salcia din judeţul Mehedinţi a fost dizolvat de drept. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis că sesizarea Prefecturii Mehedinţi este întemeiată şi au decis să dea câştig de cauză instituţiei prefectului. Totul a început după ce reprezentantul guvernului în teritoriu s-a autotesizat asupra faptului că în lunile februarie, martie şi aprilie, consilierii au fost convocaţi în şedinţă ordinară, dar nu au adoptat hotărâri. În luna mai, Tribunalul Mehedinţi a fost sesizat asupra acestui aspect de către Instituţia Prefectului şi în justiţie s-a constatat că au fost încălcate prevederile Legii Administraţiei Publice Locale.
„Am depus o acţiune la Tribunalul Mehedinţi care ne-a dat câştig de cauză, după care reprezentanţii Consiliului Local Salcia au făcut recurs. În final, magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis că sesizarea este întemeiată şi au decis dizolvarea de drept a Consiliului Local“, a declarat prefectul Ion Mîţu.
Prefectul a înaintat o adresă Primăriei Salcia şi Certificatul de grefă, prin care aleşilor li se aduce la cunoştinţă că, începând cu data de 22 noiembrie 2011, activitatea Consiliului Local şi a viceprimarului comunei, desemnat din rândul consilierilor, a încetat.
Potrivit legii, până la constituirea noului consiliu local, primarul sau în absenţa acestuia secretarul comunei va rezolva problemele curente ale comunităţii, potrivit competenţelor şi atribuţiilor ce îi revin, conform legii.
Consiliul Local Salcia s-a făcut remarcat de-a lungul timuplui din scandalurile dintre primar şi viceprimar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS