12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParapeţi furaţi de pe dealul Stârmina

Parapeţi furaţi de pe dealul Stârmina

Siguranţa participanţilor la trafic pe DN 56 din Mehedinţi, care face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Calafat, este pusă în pericol, după ce 22 de parapeţi ai podului de pe dealul Stârmina au fost furaţi de persoane necunoscute. Drumarii au constatat furtul în urmă cu două săptămâni şi au depus plângere la poliţie.
Reprezentanţii firmei care a făcut lucrări de consolidare şi reabilitare a tronsonului de drum de pe dealul Stârmina spun că podul deasupra căruia au fost amplasaţi parapeţii poate ceda din cauza trepidaţiilor.
„Situaţia este foarte gravă şi, din păcate, cei care au făcut asta nu ştiu că pun în pericol circulaţia. Este vorba despre 22 de parapeţi, mai exact, stâlpii de la parapeţii de pe dealul Stârmina, care au un rol foarte important pentru că, în cazul unor coliziuni, se evită plonjarea peste pod, unde este o prăpastie adâncă de peste 100 de metri. Nu ştim cine a făcut aşa ceva. Probabil că oameni fără venituri, care s-au bucurat la câteva sute de lei“, a declarat Ion Bulzan, şeful Departamentului Trafic de la firma constructoare. Poliţia a constatat furtul şi trebuie să îi depisteze pe răufăcători.
„Reprezentanţii fimei care a construit tronsonul de drum de pe dealul Stârmina au depus o plângere la sfârşitul lunii octombrie, prin care reclamau faptul că mai mulţi stâlpi de susţinere a parapeţilor de pe DN 56 au fost scoşi din şuruburi şi sustraşi de persoane necunoscute. În continuare a fost deschisă o anchetă şi se fac cercetări pentru identificarea autorilor furtului“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Prejudiciul este de peste 35.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU