13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGer la Grădiniţa din Gogoşu

Ger la Grădiniţa din Gogoşu

Copiii de la grupa mare de la Grădiniţa din comuna Gogoşu, judeţul Mehedinţi, au fost trimişi acasă din cauza frigului. Sălile de clasă nu au sobe, iar până acum copiii şi educatoarele s-au încălzit cu un radiator electric, însă de când temperaturile au scăzut până la -6 grade Celsius noaptea, cadrele didactice au decis să îi trimită pe micuţi acasă.
Educatoarele spun însă că, dacă primăria nu va rezolva situaţia şi nu se vor instala sobe, toţi copiii vor fi trimişi acasă. „Este foarte frig în clase oricât de bine ar fi îmbrăcaţi copiii. Clasa este destul de mare şi un radiator nu face faţă. De aceea, am decis să îi trimit acasă. Chiar copilul meu s-a îmbolnăvit din cauză că a stat în frig“, a spus o educatoare de la Grădiniţa din comuna Gogoşu.
Grădiniţa a fost renovată de curând, însă primăria nu s-a gândit să facă şi sobe în sălile de clasă. Edilul se scuză însă şi dă vina pe o angajată a unităţii. „Ştiu că este frig la grădiniţă şi că nu sunt sobe, dar nu este vina mea. O doamnă din localitate şi-a adus iarna trecută toate florile de acasă că nu avea unde să le ţină ca să nu îngheţe şi a făcut focul tot timpul în sobă şi normal că nu a mai mers. O să fac un efort să rezolv situaţia şi până la sfârşitul lunii o să cumpăr două sobe, iar una va fi reparată“, a declarat Gheorghe Haneş, primarul comunei Gogoşu.
Părinţii sunt şi ei revoltaţi şi spun că nu îşi vor mai trimite copiii la grădiniţă, dacă sălile de clasă nu vor fi încălzite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS