16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAbia asfaltat, un drum arată ca după bombardament

Abia asfaltat, un drum arată ca după bombardament

O săptămână, atât a rezistat un asfalt în valoare de 500.000 de lei, turnat pe o porţiune de drum de trei kilometri, ce face legătura între comuna Rogova şi Poroiniţa. Firma care mai are de executat încă trei kilometri din drum, lucrare în valoare totală de un milion de lei, spune că stratul de asfalt nu a rezistat din cauza temperaturilor scăzute.
Primăria Rogova a primit 500.000 de lei de la Consiliul Judeţean Mehedinţi pentru a executa lucrarea, iar firma contractată de primărie a turnat doar un strat subţire de asfalt, care a cedat după o săptămână.
„Tipic românesc. L-au terminat acum două săptămâni şi deja au ieşit pietrele din el. Au aruncat banii degeaba, ca să spună că au asfaltat drumul“, a spus un şofer.
Bătrânii spun că din cauza drumului nici rudele nu vin în vizită pentru că îşi distrug maşinile. „M-am mutat aici de trei ani şi de atunci primăria tot zice că asfaltează. Acum i-au dat drumul de o săptămână şi deja e praf. Copiii mei nu mai vin, pentru că îşi distrug maşinile“, a spus o localnică.
Primarul nu îşi asumă responsabilitatea şi spune că Consiliul Judeţean Mehedinţi trebuie să analizeze situaţia pentru a lua o decizie. „Este vorba despre o porţiune de drum de trei kilometri pentru care s-a plătit suma de 500.000 de lei, bani pe care i-am primit de la Consiliul Judeţean Mehedinţi. Drumul a început deja să se degradeze, din cauză că lucrările s-au făcut când a fost frig. O să cerem un control de la consiliul judeţean să se constate starea drumului şi de aici trebuie să se ajungă la o soluţie“, a declarat Ion Balaure, primarul comunei Rogova.
Reprezentanţii firmei recunosc că drumul s-a degradat foarte repede, însă din cauza temperaturilor scăzute, dar spun că anul viitor vor relua lucrările, pe aceeaşi porţiune. „Am fost înştiinţaţi despre faptul că porţiunea de trei kilometri pe tronsonul Rogova – Poroiniţa s-a degradat, însă lucrarea nu este terminată, mai trebuie turnat un strat de asfalt, care se va face în primăvara anului viitor. Din cauza temperaturilor scăzute, primul strat nu s-a uscat bine şi de aceea s-a degradat, însă vom reface stratul“, a declarat Loredana Vrânceanu, reprezentantul firmei constructoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII