10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistă înjunghiată în misiune

Poliţistă înjunghiată în misiune

O poliţistă de 23 de ani de la Postul din Vânju Mare a fost înjunghiată în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul unui conflict pe care venise să îl aplaneze. Colegul care o însoțea a tras trei focuri de armă în agresor.

Scandalul din satul mehedințean Poroinița se pare că s-a declanșat pe fondul consumului de alcool. În timp ce se întorceau spre casă, după ce băuseră bine într-un bar, patru bărbați din localitate au rupt un gard și cu scândurile din lemn au început să-l lovească pe un conducător auto care trecea pe stradă şi să-i distrugă autoturismul. Doi poliţişti care au fost solicitaţi să intervină pentru calmarea spiritelor au fost la un pas să îşi piardă viaţa. Unul dintre cei patru bărbați a scos un cuțit și a înjunghiat-o pe polițistă de trei ori în abdomen. Pentru a o salva, colegul acesteia a tras trei focuri de armă în agresor. Localnicii povestesc că nu este prima dată când cei patru fac scandal. „S-au îmbătat şi mi-au rupt gardul ca să îi spargă maşina unui om. Când au venit poliţiştii, au scos cuţitele şi au tăiat-o pe fată în burtă. Am văzut-o că era jos şi avea mult sânge. Celălalt poliţist a tras mai multe gloanţe ca să scape, că altfel îl tăiau şi pe el. Nu este prima dată când fac scandal“, a spus un martor.
Trei dintre scandalagiii implicaţi în conflictul armat au fost prezentați Parchetului pentru audieri.
„Un cetăţean din Poroiniţa ne-a anunțat prin 112 că un grup de patru persoane îi adresează cuvinte jignitoare şi intenţionează să îi vandalizeze maşina. La faţa locului a intervenit echipa operativă de la Postul de Poliţie Vânju Mare, dar colega noastră a fost tăiată în zona abdomenului de către unul dintre cei patru bărbaţi. Celălalt coleg a folosit arma din dotare, lansând trei focuri de avertizare, dar pentru că persoana vizată nu s-a supus somării, s-au mai tras trei focuri spre bărbatul agresiv. Câteva minute mai târziu, ceilalţi trei bărbaţi implicaţi în scandal au fost identificaţi şi reţinuţi, urmând ca procurorul să dispună ce se va întâmpla mai departe“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru aplanarea conflictului.
Polițista înjunghiată și agresorul acesteia au fost transportați la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin și sunt internați în același salon. Medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale bărbatului.
„Starea pacientului care s-a prezentat cu trei plăgi împuşcate s-a agravat. A fost operat, rănile i-au fost închise, însă a pus probleme şi a fost nevoie să se intervină de trei ori pentru stabilizare. Poliţista de 23 de ani a fost şi ea operată și se află în continuare la terapie intensivă. Aceasta este stabilă hemodinamic“, a declarat Emilia Bololoi, director medical la Spitalul de Urgenţă Severin.
Conducerea spitalului încearcă să găsească o clinică privată în Timişoara unde să-l transporte pe bărbat pentru a-i fi salvată viaţa.
În ultima săptămână s-au înregistrat trei astfel de cazuri de agresiuni asupra poliţiştilor de la IPJ Mehedinţi. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII