24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCultură de canabis într-un apartament de bloc

Cultură de canabis într-un apartament de bloc

Un student craiovean şi prietena lui au fost arestaţi după ce poliţia le-a descoperit cultura de canabis pe care o aveau într-un apartament închiriat de pe Calea Bucureşti.
Luând exemplul gospodinelor care cultivă pătrunjel sau rozmarin în ghivecele de la ferestre, doi tineri din Craiova s-au apucat şi ei de agricultură de apartament. Ghivecele pe care ei le îngrijeau cu multă dăruire conţineau, însă, canabis.

Trădaţi de contoar

La sfârşitul lunii septembrie, Marin Culcea, din Craiova, şi-a închiriat fără acte apartamentul situat în blocul R1 de pe Calea Bucureşti. Chiriaşul – care-i plătea cu regularitate suma de 550 de lei lunar – era un tânăr despre care nu ştia decât că-l cheamă Ionuţ şi că e student în anul IV la Facultatea de Electromecanică. Proprietarul n-a mai trecut pe la apartament până vineri, 11 noiembrie, când trebuia să citească contorul electric, în vederea regularizării consumului de către furnizorul de electricitate. Cu această ocazie, omul a descoperit că într-una din camere o cultură suspectă de plante. Bănuind că este vorba de canabis, el a sesizat imediat poliţia.
Pe baza unui mandat emis de instanţă, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO), lucrând sub coordonarea unui procuror de la Serviciul Teritorial Dolj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au efectuat în aceeaşi zi o percheziţie în apartamentul respectiv.

Grădina din dormitor

După cum au constatat anchetatorii, chiriaşii transformaseră unul dintre dormitoare într-o adevărată seră. Mai întâi acoperiseră geamul, apoi făcuseră din mobilă şi placaje un soi de ţarc, astfel că oricine şi-ar fi aruncat vreo privire în încăpere să nu vadă ce se află înăuntru. După ce au izolat „ţarcul“ pe interior cu folie de aluminiu, au aşezat în el mai multe ghivece în care se aflau plante de canabis. Cultura era îngrijită cu atenţie, dovadă stând mai multe recipiente cu îngrăşăminte care se aflau în încăpere, dar şi aparatele care monitorizau temperatura şi umiditatea din încăpere. Lumina şi căldura necesare plantelor erau asigurate de o lampă cu ultraviolete, atârnată deasupra ghivecelor. Ca să nu intre cineva în cameră, clanţa uşii fusese scoasă, iar găurile din uşă erau astupate cu bandă adezivă. Procurorii şi poliţiştii şi-au dat seama că cultura urma să fie extinsă, găsind pe balcon o importantă cantitate de pământ de flori şi mai multe ghivece. În urma investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că apartamentul fusese locuit de doi tineri de condiţie bună din Craiova – studentul Ionuţ-Alexandru Zărnescu, de 23 de ani, fiul patronului de la Aquaterm, şi Andreea Miruna Pera, de 24 de ani, fiica patronului de la Hanul Doctorului.

El recunoaşte, ea tace

Sâmbătă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descins în trei locaţii din Craiova, percheziţionând domiciliile oficiale şi neoficiale ale celor doi tineri. Ionuţ Zărnescu a fost ridicat şi condus la sediul DIICOT pentru audieri, după ce anchetatorii au găsit şi la el acasă fragmente vegetale uscate cu iz de canabis. În faţa oamenilor legii, tânărul a recunoscut că, împreună cu prietena lui, Andreea Pera, cultivase canabis în apartamentul închiriat.
Doar că Andreea nu fusese găsită la domiciliu, fiind plecată din localitate. La insistenţele părinţilor, ea s-a întors totuşi în Craiova şi s-a prezentat la DIICOT, unde s-a prevalat însă de dreptul la tăcere. Cei doi tineri au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurori, iar ulterior au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Dolj, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII