13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjÎnşelăciune de peste două milioane de lei

Înşelăciune de peste două milioane de lei

Cinci membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni economice au fost reţinuţi de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Cei cinci au creat un prejudiciu de peste două milioane de lei bugetului consolidat al statului.

În urma activităţilor de cercetare efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a constatat că, în anul 2010, un bărbat de 33 de ani, din comuna Scoarţa, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Băleşti, împreună cu un alţi doi gorjeni, de 27 de ani şi 49 de ani, ambii din Târgu Jiu, şi un tânăr de 25 de ani, din comuna Muşeteşti, au achiziţionat mărfuri (utilaje şi materiale de construcţii) de la diverşi agenţi economici pentru plata cărora au emis file CEC, fără să deţină disponibil în cont, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 1.199.833 de lei. De asemenea, în perioada 2009-2010, Sulugiu Gabriel, de 44 de ani, (patron al unei staţii Peco din oraşul Rovinari), originar din Târgu Jiu, şi gorjeanul din Scoarţa, în calitate de administratori ai aceleiaşi societăţi comerciale, nu au declarat organelor fiscale impozitele şi taxele aferente şi nu au evidenţiat în contabilitate operaţiunile economice efectuate. Prin aceste modalităţi, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale (TVA, impozit pe profit, impozit pe dividende), cauzând un prejudiciu de 1.001.674 de lei bugetului consolidat al statului. În total, gruparea infracţională a cauzat un prejudiciu de peste două milioane de lei.
„Pe 9 noiembrie, ca urmare a probatoriului administrat, ofiţerii de investigare a fraudelor au emis pe numele celor cinci suspecţi ordonanţe de reţinere. Pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor, poliţiştii şi procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Gorj, al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române“, a declarat ieri Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII