11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPuşcărie pentru poliţistul ucigaş

Puşcărie pentru poliţistul ucigaş

Poliţistul care a accidentat mortal un biciclist din comuna Ostroveni a fost condamnat marţi de Tribunalul Dolj. Marius Vîrcan a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în penitenciar, fiind găsit vinovat pentru toate acuzaţiile formulate împotriva sa de procurori.

Biciclistul circula regulamentar pe celălalt sens de mers

Fostul ajutor al şefului de post din comuna Bistreţ, agentul Marius Vîrcan, de 26 de ani, a fost deferit justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce în seara de 26 iunie 2011 l-a accidentat mortal pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, din comuna Ostroveni, care circula pe bicicletă, pe DN 55A. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Vîrcan plecase cu maşina personală, un VW Passat, de la locuinţa părinţilor săi din Dăbuleni către localitatea Bistreţ. În jurul orei 20.40, în timp ce circula pe DN 55A, la km 8+600, tânărul a aţipit la volan, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat pe contrasens, unde l-a lovit pe Alexandru Nicola, de 60 de ani, care mergea regulamentar, pe bicicletă. Bărbatul a murit în scurt timp din cauza rănilor grave suferite.
Imediat după accident, poliţistul şi-a ascuns autoturismul avariat într-un lăstăriş din pădurea Zăval, la circa 150 de metri de şosea. La ora 20.49, Vîrcan a sunat la 112 şi a anunţat că în apropiere de comuna Ostroveni s-a produs un accident rutier, însă nu a spus că el este autorul, iar când a fost întrebat cum se numeşte a închis telefonul. După 40 de minute, a sunat din nou, şi-a spus numele şi a recunoscut că el este şoferul care a produs accidentul.

Alcoolemie – 2 la mie

Poliţiştii care căutau deja autorul accidentului l-au găsit pe colegul lor în apropierea maşinii pe care o ascunsese în pădure. L-au pus să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în baza probelor de sânge care i s-au recoltat după accident, medicii legişti au stabilit că agentul Vîrcan a avut o alcoolemie de 1,80 grame/litru la ora 22.05 şi 1,60 grame/litru pentru a doua probă de sânge, apreciind că la momentul accidentului ar fi putut avea circa 2 grame de alcool/litru de sânge.
În timpul desfăşurării anchetei, Marius Vîrcan a susţinut că a fugit şi s-a ascuns pentru că i-a fost frică de persoanele care ar fi venit la locul accidentului. Procurorii au apreciat însă că atitudinea sa de a nu-şi declina identitatea când a sunat la 112 „scoate în evidenţă intenţia sa iniţială de a nu fi identificat de organele de anchetă“.
Vîrcan şi-a dat demisia din poliţie în aceeaşi noapte, după ce conducerea IPJ Dolj s-a dus la faţa locului şi l-a luat la întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII