Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Expoziţie de carte „Traian Demetrescu“
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ organizează, în cadrul Salonului Expoziţional, în perioada 3 – 12 noiembrie, expoziţia de carte „Traian Demetrescu în colecţiile Bibliotecii «Alexandru şi Aristia Aman»“. Expoziţia cuprinde peste 70 de volume de cărţi şi periodice şi este structurată în repere biografice, operă (pagini alese, scrieri alese, versuri), referinţe critice în volume, în periodice şi colaborări la reviste literare craiovene. Cei care vor să-l descopere pe Traian Demetrescu şi în afara bibliotecii pot vizita Casa Memorială „Traian Demetrescu“ (strada Traian Demetrescu, nr. 13), unde sunt expuse obiecte care au aparținut scriitorului.

Fleetwood Mac şi-a pierdut primul basist
Muzicianul britanic Bob Brunning, primul basist al trupei rock Fleetwood Mac, a încetat din viaţă la 68 de ani. Brunning şi-a început cariera la jumătatea anilor ‘60, într-o trupă numită Five’s Company. Ulterior, el a fost cooptat în Fleetwood Mac şi a contribuit astfel la realizările trupei din epoca de blues a acesteia. Fleetwood Mac este una dintre cele mai apreciate trupe din istoria muzicii. Consacrarea a venit după prima jumătate a anilor ‘70, iar cel mai cunoscut album al trupei este „Rumours“, lansat în 1977 şi recompensat cu premiul Grammy pentru Discul Anului. El s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare, fiind pe locul opt în topul albumelor din toate timpurile.

Zilele Filmului Irlandez, la Bucureşti

Institutul Cultural Român (ICR) va găzdui, pe 10 şi 11 noiembrie, cea de-a III-a ediţie a Zilelor Filmului Irlandez. Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei la Bucureşti, în parteneriat cu Institutul Irlandez de Film, Reel Ireland, Culture Ireland şi cu ICR. În deschiderea evenimentului va lua cuvântul ambasadorul Irlandei la Bucureşti, John Morahan, care consideră acest eveniment „o oportunitate importantă de a cimenta legăturile dintre Irlanda şi România şi, în mod special, cu tinerii iubitori ai artei filmului din România“. Filmele cuprinse în program constituie premiere pentru public, toate peliculele proiectate fiind subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

19 ani de Pasărea Colibri
Pasărea Colibri va concerta pe 25 noiembrie, la Sala Palatului din Capitală, începând cu ora 19.30, marcând astfel 19 ani de muzică de calitate. La spectacol vor fi sărbătorite cele aproximativ două decenii de când Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă au cântat prima oară împreună cu Florian Pittiş. Acum, însă, ei vor concerta alături de Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Iorga şi Marian Mihăilescu. Repertoriul pregătit pentru concert include cele mai cunoscute melodii ale formaţiei, precum „Vara la ţară“, „Lăptăria lui Enache“, „Mugur de fluier“, „Andrii Popa“ sau „Vinovaţii fără vină“. Biletele sunt disponibile la preţurile de 50, 80, 100, 150 şi 200 de lei, fiind puse în vânzare la Sala Palatului, în diverse magazine, dar şi on line.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version