Acasă Local SUA mulţumeşte României pentru sprijinul acordat în cazul Viktor Bout

SUA mulţumeşte României pentru sprijinul acordat în cazul Viktor Bout

Poporul american datorează recunoştinţă Guvernului României şi poporului român pentru eforturile exemplare şi neobosite depuse de autorităţile române în sprijinul anchetei care a dus la condamnarea traficantului de arme Viktor Bout, declară ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
„Rezultatele anchetei şi succesul procurorilor ilustrează strânsul parteneriat pe care Agenţia Antidrog Americană (DEA) are privilegiul de a-l avea atât cu procurorii români din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), cât şi cu anchetatorii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române“, a spus Mark Gitenstein.
„Adresez mulţumiri sincere Guvernului României şi poporului român pentru cooperarea şi parteneriatul excelente cu DEA şi Statele Unite ale Americii în lupta comună împotriva traficanţilor de droguri şi a narcoteroriştilor din întreaga lume“, se arată în mesajul ambasadorului american.
Viktor Bout a fost găsit vinovat, pe 2 noiembrie 2011, de conspiraţie în vederea vânzării de armament în valoare de câteva milioane de dolari către Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), o organizaţie teroristă. Armele urma să fie folosite pentru a ucide cetăţeni americani aflaţi în Columbia, potrivit actului de punere sub acuzare.

Exit mobile version