10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSobele pe gaz, pericole adevărate

Sobele pe gaz, pericole adevărate

Un bloc din Orșova a fost zguduit luni seară de o explozie puternică, provocată de o sobă pe gaz, cu care proprietarul unui apartament se încălzea. Când a încercat să aprindă soba, orşoveanul şi-a dat seama că butelia are scăpări de gaze, însă pornise aprinzătorul, iar deflagraţia nu a mai putut fi evitată. Bărbatul a suferit arsuri pe mâini şi pe faţă. În momentul exploziei, proprietarul era singur acasă.
„Eu eram plecată în oraş şi când am venit acasă am văzut vecinii în faţa blocului şi ei mi-au spus că tata este în apartament şi că a avut loc o explozie. Când am ajuns eu sus, el ieşise pe fereastră şi era pe acoperişul blocului. De acolo s-a dat jos şi l-au luat medicii. Am fost la el la spital şi este bine. Are arsuri pe mâini şi un pic pe faţă. Mi-a spus că a vrut să aprindă soba, care este pe gaz, şi, când i-a dat drumul, butelia a început să scoată gaz şi nu a mai putut să o închidă“, a spus Elena Popescu, fiica victimei.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Orşova pentru îngrijiri medicale, unde a rămas internat cu arsuri de gradul I pe mâini şi pe faţă.
„Am primit la urgenţă un bărbat, care în urma unei explozii a suferit arsuri de gradul I pe mâini şi pe faţă. I-a fost administrat tratament, iar acum este internat ăn Secția de chirurgie. Este stabil şi nu îi este pusă viaţa în pericol“, a declarat Carmen Egher, medic de gardă la Spitalul din Orşova.
Pompierii au ajuns la timp să stingă incendiul şi să scoată butelia cu gaz, care putea să producă în orice moment altă explozie.
„În momentul în care a vrut să aprindă o sobă, care funcţionează cu gaz, butelia a avut scăpări, iar persoana în cauză şi-a dat seama după ce a apăsat butonul de aprindere a sobei. În acel moment s-a produs explozia. La sosirea noastră, persoana din apartament ieşise singură şi am scos butelia din bloc“, a declarat Tudor Gheorghe, plutonier în cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova.
Din păcate, orşoveanul nu avea apartamentul asigurat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII