Acasă Local Aproape 13.000 de craioveni, ajutaţi să se încălzească

Aproape 13.000 de craioveni, ajutaţi să se încălzească

Primăria Craiova încă primeşte cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Termenul a fost prelungit şi din cauza asociaţiilor de proprietari care au întârziat cu depunerea solicitărilor venite din partea craiovenilor.

Dacă ar fi să ținem cont de numărul de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire înregistrate la Primăria Craiova ar însemna că pentru cele cinci luni de iarnă 2011-2012 nu vor fi mai mult de 13.000 de beneficiari, deși reprezentanţii administraţiei locale estimau 15.000 de persoane.
„În prezent avem înregistrate 319 acorduri pentru craiovenii care îşi încălzesc locuinţa cu lemne și 2.038 pentru cei care îşi încălzesc locuinţa cu gaze. În privinţa celor care sunt pe sistem centralizat de încălzire, asociaţiile de proprietari încă nu au depus toate solicitările. Acestea chiar sunt în întârziere, având în vedere faptul că termenul prevăzut pentru primirea dosarelor a fost 28 octombrie, iar din cele aproximativ 400 de asociaţii numai 197 au depus cererile pentru acordarea de ajutoare pentru căldură. Se estimează că numărul celor care solicită ajutor de încălzire şi îşi încălzesc locuinţa din sistem centralizat va fi undeva la 10.000“, a precizat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.
Trebuie precizat că acestea sunt cereri înregistrate pentru luna noiembrie, dar solicitările sunt valabile pentru întreaga perioadă de iarnă, adică beneficiarul solicită ajutor de încălzire de la începutul sezonului rece până în martie 2012.
În sezonul 2010 – 2011 au cerut subvenţie pentru căldură 12.588 de craioveni, dintre care 2.551 de solicitări au fost pentru gaze, 575 pentru lemne şi 9.462 pentru energie termică. 12.226 de craioveni au făcut cereri din luna noiembrie pentru întreaga perioadă de iarnă, ulterior alţi 362 au solicitat sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei.
Reprezentanţii primăriei spun că încă primesc cereri din partea cetăţenilor.
În acelaşi timp, populaţia este înștiințată că faptul că au fost primite solicitările nu înseamnă că vor fi şi aprobate.
Dosarele urmează să fie verificate, iar 60% dintre beneficiari vor fi supuşi unor anchete sociale.
Există posibilitatea ca în urma acestor anchete unii solicitanţi să-şi piardă dreptul de a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei.
În perioada următoare, inspectorii de la asistenţă socială vor efectua mii de anchete pentru a verifica dacă datele trecute în declaraţiile pe proprie răspundere sunt reale.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version