24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicii din centrele de permanenţă, fără bani

Medicii din centrele de permanenţă, fără bani

Personalul medical care îşi desfăşoară activitatea în cele şapte centre de permanenţă din Gorj nu şi-a primit banii cuveniţi pentru orele de muncă.
Până la 1 octombrie, la nivelul judeţului au funcţionat cinci centre de permanenţă, în localităţile: Cătunele, Mătăsari, Peştişani, Logreşti şi Samarineşti, în ele desfăşurându-şi activitatea 32 de medici. De la 1 octombrie, alte două noi centre de permanenţă au fost inaugurate la Turburea şi Prigoria. Astfel, încă 15 medici au intrat în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Potrivit lui Daniel Şurlea, directorul adjunct al CJAS, pentru medici, contravaloarea unei ore lucrate este de 12,8 lei, iar pentru asistente este 8 lei.
„Încă nu s-au făcut plăţile pentru medicii din centrele de permanenţă. De regulă, aceşti bani vin în ultimele zile ale luni. Circuitul banilor pentru cadrele medicale din centrele de permanenţă se face prin mai multe instituţii şi nu poate depinde doar de CJAS rezolvarea acestei probleme. Mai trebuie spus că medicul coordonator mai primeşte 15% pentru activitatea de coordonare, iar în cazul în care centrul de permanenţă este organizat în cadrul unui cabinet medical privat, medicul respectiv, care deţine cabinetul, primeşte încă 6,4 lei pe oră, pentru acoperirea cheltuielilor administrative“, a spus Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.
Pentru salariile celor 47 de medici din centrele de permanenţă va fi nevoie de aproximativ 100.000 de lei lunar. În cazul celor 32 de medici de la cele cinci centre este nevoie de 75.000 de lei pentru achitarea salariilor pe luna septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU