10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcerte incendiare de Zilele Craiovei

Concerte incendiare de Zilele Craiovei

Craiovenii nu au luat în seamă frigul pătrunzător de afară şi au venit în număr mare sâmbătă seară pe esplanada din faţa Parcului Tineretului, la concertele dedicate zilelor oraşului. Nume consacrate din muzica uşoară românească (moldovenii de la Zdob şi Zdub pot fi consideraţi autohtoni) au creat o atmosferă de sărbătoare, care i-a făcut pe cei prezenţi să nu regrete alegerea făcută.
Tonul la distracţie l-a dat Anda Adam. Solista a stat o oră pe scenă şi a încins publicul alături de dansatorii şi dansatoarele sale. Au urmat Zdob şi Zdub, cu al lor „DJ Vasili“, iar când „bunica a început să bată toba“ miile de craioveni au ştiut să ţină ritmul. Moldovenii „au scăpat“ cu greu de spectatori, fiind rechemaţi pe scenă pentru a continua show-ul.   
În arenă au urcat apoi cei de la Voltaj, care au oferit un spectacol pe cinste. Trupa şi-a făcut o intrare deosebită, scena fiind mascată de o cortină albă deasupra căreia era scris numele formaţiei. Aceasta a căzut în aplauzele publicului, iar show-ul a început. Solistul Călin Goia a rămas repede în tricou, făcându-i pe cei prezenţi să uite de frig. Atmosfera s-a încins la maximum, iar hiturile trupei au fost fredonate la unison de fani, care cu greu s-au putut despărţi de Voltaj.
Seara magică s-a încheiat pe acordurile celor de la Holograf, o formaţie la fel de iubită în Bănie. Dan Bitman şi colegii săi au cântat cele mai cunoscute piese ale trupei, dar şi una în primă audiţie la Craiova. Aplauzele repetate i-au făcut pe cei de la Holograf să revină pe scenă şi cu alte piese îndrăgite de public. Coprezentator al spectacolului de sâmbătă seară a fost Alin Oprea, de la Talisman.

Muzică, dans şi artificii

Concertele de Zilele Craiovei au culminat cu spectacolul organizat ieri-seară, tot pe esplanada din Faţa Luncii.
Seara a fost deschisă de Andreea Bălan şi Petrişor Ruge, partenerul ei de la „Dansez pentru tine“. Fosta componentă a trupei „Andre“ a dansat, dar a şi cântat, schimbând între timp nenumărate costume. Andreea şi Petrişor au dansat şi pe ritmurile câtorva melodii ţigăneşti, spre deliciul miilor de spectatori de etnie romă aflaţi în public.
Urcând pe scenă bine încotoşmănat, Marcel Pavel – bun prieten al primarului Antonie Solomon – a schimbat un pic recitalul, renunţând la o piesă mult prea lentă, „ca să nu îngheţe lumea“. A înlocuit-o însă cu cea mai cunoscută melodie a sa – „Frumoasa mea“ – apoi, adaptându-se şi el, a interpretat o „horă romanes“, după cum chiar el a descris-o. N-a coborât însă de pe scenă înainte de a-i dedica primarului Craiovei „o melodie a învingătorilor“: aria „Nessun Dorma“ („Nimeni să nu doarmă“) din opera „Turandot“, a compozitorului italian Giacomo Puccini.
Uralele nu mai conteneau când pe scenă a urcat craioveanul Alex Velea şi dansatoarele sale. Au urmat, potrivit programului, trupele Talisman, Direcţia 5 şi Sistem, iar seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii, pe fundalul unui mix simfonic, perfect sincronizat cu sutele de artificii, care au luminat cerul Craiovei aproape un sfert de oră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII