16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevă spulberată pe trecerea de pietoni

Elevă spulberată pe trecerea de pietoni

O elevă din Mehedinţi a ajuns în strare gravă la spital vineri dimineaţă, după ce şoferul unui autoturism a spulberat-o de pe trecerea de pietoni, chiar în faţa Liceului Agricol Halânga, unde tânăra este elevă la seral în clasa a XIII-a.
Tânăra de 23 de ani coborâse din microbuzul şcolar şi a vrut să traverseze DN 67 ca să intre în curtea Liceului Agricol Halânga, unde frecventează cursurile la seral. Șoferul unui autoturism nu a mai avut timp să îi acorde prioritate elevei şi a lovit-o în plin.
„Când am văzut-o era deja jos. Nu mai era conştientă. Chiar în faţa mea s-a întâmplat. Doar ce se dăduse jos din microbuz şi când a vrut să traverseze pe trecere, a venit o Dacie roşie şi a lovit-o în plin, a aruncat-o în aer“, a spus un coleg de-al elevei.
Şoferul care a lovit-o pe elevă spune că tânăra a alergat pe trecerea de pietoni la câţiva metri în faţa lui şi nu a mai avut timp să frâneze.
„A alergat pe trecere şi am văzut-o prea târziu. Am tras cât am putut de volan să o evit, dar tot am lovit-o. Îmi pare rău, dar nici eu nu am fost de vină“, a spus şoferul.
Poliţia are însă altă variantă, care îl incriminează pe şofer.
„Din cauza neacordării de prioritate pe trecerea de pietoni, o elevă a Liceului din Halânga a fost accidentată grav de conducătorul unui autoturism Dacia. Cercetările continuă şi, în funcţie de evoluţia stării victimei, se va propune o soluţie legală“, a declarat Daniel Bogatoniu, agent şef în cadrul Serviciului Rutier al IPJ Mehedinţi.
Medicii din Mehedinţi ajunşi la faţa locului i-au acordat victimei primele îngrijiri medicale.
„Pacienta de 23 de ani, victimă a unui accident rutier, a fost adusă de urgenţă într-o stare destul de gravă, cu un traumatism cranian acut închis, o plagă deschisă la piciorul stâng şi mai multe contuzii. A fost trimisă la Spitalul de Urgență Craiova pentru investigaţii în cazul traumatismului cranian. Din păcate, starea în care se află îi poate pune viaţa în pericol“, a declarat Emilia Bololoi, director îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Mehedinţi.
Pe eleva de 23 de ani, care este din judeţul Gorj, o așteaptă acasă soţul şi o fetiţă de trei ani.
Şoferul este acum cercetat pentru vătămare gravă din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII