16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal120 de meşteri populari se întrec în tradiţie

120 de meşteri populari se întrec în tradiţie

A XXXIV-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari a fost deschisă oficial vineri-dimineaţă, la ora 11.00, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Organizată de Consiliul Judeţean Dolj împreună cu Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Centrul Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Dolj, această ediţie marchează, şi anul acesta, continuitatea tradiţiei.
Pentru trei zile, 120 de meşteri din 30 de judeţe ale ţării își vor promova meşteşugurile în capitala Olteniei. De la sticlărie la olărit, de la ţesătorie la pielărie şi până la sculptură, artele vor destăinui publicului larg ce înseamnă transmiterea unui meşteşug şi, mai ales, ce înseamnă cultura populară.  
Premierea meşterilor populari la Concursul de Creaţie va avea loc duminică, 30 octombrie, la ora 11.30, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Criteriile de evaluare se vor referi, în special, la autenticitate, la calitatea tehnică a produselor şi la identitatea culturală inspirată de obiectele de artă populară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS