Acasă Local Gorj Morega – în pronunţare, Surupăceanu – amânare

Morega – în pronunţare, Surupăceanu – amânare

Uneperistul Dan Ilie Morega (foto stânga) şi pesedistul Mugurel Surupăceanu (foto dreapta), doi dintre parlamentarii de Gorj care sunt judecaţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au primit veşti diferite din partea magistraţilor la ultimele termene ale proceselor în care sunt implicaţi. Dosarul în care este judecat preşedintele UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, a rămas în pronunţare la ultimul termen, iar verdictul se va da pe 7 noiembrie. Morega este judecat în celebrul dosar „Bani pentru partid“, în care a fost condamnat de prima instanţă de judecată la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte de corupţie. Politicianul este acuzat că, pe vremea când ocupa funcţia de preşedinte al PNL Gorj, le-a solicitat mai multor şefi de servicii deconcentrate să se implice în strângerea de fonduri pentru organizarea campaniei alegerilor europarlamentare. De asemenea, fostul liberal-şef a mai intervenit şi să anuleze o amendă primită de Primăria din Baia de Fier de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Nemulţumit de condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare şi confiscarea mai multor sume de bani, Dan Ilie Morega a contestat decizia la Completul de cinci judecători, instanţa urmând să se pronunţe pe 7 noiembrie. Sentinţa va rămâne definitivă.

Surupăceanu, din amânare în amânare

Un alt deputat de Gorj, pesedistul Mugurel Surupăceanu, trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, a primit o nouă amânare la ultimul termen al procesului aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De când a început procesul, Surupăceanu a beneficiat numai de amânări, din cauză că doi dintre interpuşii cu ajutorul cărora a făcut afaceri cu CE Turceni sunt de negăsit. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit că Mugurel Surupăceanu, prin intermediul a doi complici din Republica Moldova, a vândut Complexului Energetic de la Turceni un buldotanc defect. Utilajul fusese cumpărat cu 220.000 de lei şi vândut companiei de stat cu 836.000 de lei. Surupăceanu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar fostul director al CE Turceni – pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
De amintit că un al treilea parlamentar de Gorj care are probleme cu legea este deputatul independent Cosmin Popescu, fostul lider al PDL Gorj. Cosmin Popescu a fost condamnat în luna aprilie de către Instanţa Supremă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Deputatul susţine că va ataca decizia de condamnare definitivă, după ce va afla soluţia în dosarul „strămutaţilor de lux“ Ionel Manţog şi Ion Vulpe, judecaţi la Curtea de Apel din Alba Iulia. De precizat că deputatul Cosmin Popescu (fost secretar de stat în Ministerul Industriilor) a fost condamnat pentru că s-a implicat în falsificarea unui raport de control care îl favoriza pe strămutatul de lux Ionel Manţog.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version