11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe vaccinarea împotriva gripei în Mehedinți

Începe vaccinarea împotriva gripei în Mehedinți

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi primeşte astăzi 6.400 de doze de vaccin antigripal de la Institutul „Cantacuzino“ din Bucureşti, fiind vorba doar de prima tranşă pentru această toamnă. Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon se va desfăşura până la sfârşitul lunii februarie anul viitor.
Primele care vor beneficia de vaccinare gratuită vor fi persoanele din unităţile medico-sanitare, din cămine de bătrâni, creşe şi grădiniţe. După ce toate aceste categorii vor avea asigurat stocul de vaccin, dozele vor ajunge și la medicii de familie.
„Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a făcut toate demersurile de achiziţie pentru 6.400 de doze de vaccin antigripal. Diferenţa până la numărul estimat va fi furnizată de Ministerul Sănătăţii“, a declarat Romaniţa Ionovici, directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi.
Medicii recomandă vaccinarea antigripală, acesta fiind singurul mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor. În farmacii, vaccinul antigripal costă între 25 și 30 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS