11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj40 de copii din Gorj, adoptaţi în ultimii doi ani

40 de copii din Gorj, adoptaţi în ultimii doi ani

Nu toți copiii aflați în sistemul social de protecție au aceeași șansă de a fi adoptați. Persoanele care își doresc să înfieze un copil îi preferă pe cei cu vârste sub cinci ani.
Aproximativ 40 de copii aflați în centrele de plasament din Gorj au fost adoptați în ultimii doi ani. Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, în ultimii doi ani au fost atestate ca apte să adopte aproximativ 50 de familii. „În 2010 și anul acesta au fost declarate apte să adopte 48 de familii, iar cinci se află încă în faza de atestare. 39 de familii deja au adoptat un copil. Trebuie menționat că în Gorj sunt atestate familiile din acest județ. Am avut și două familii din București care au adoptat un copil, dar erau atestate de un tribunal din București“, a spus Minodora Ianc, reprezentantă a DGASPC Gorj.
Deși vârsta micuților aflați în sistem și declarați adoptabili de o instanță judecătorească este cuprinsă între un an și 11 ani, cei mai mulți părinți își doresc un copil cu vârsta de cel mult cinci ani. „Anul trecut, 18 copii au fost declarați adoptabili. În anul 2011 au fost atestate ca fiind apte să adopte 20 de familii. O singură asistentă maternală profesionistă a adoptat un copil pe care l-a avut în plasament“, a mai spus Minodora Ianc.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS