5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNu toţi severinenii primesc agent termic

Nu toţi severinenii primesc agent termic

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin primesc căldură după ce reprezentanţii Serviciului de Termoficare au aşteptat trei zile consecutive cu temperaturi foarte scăzute pentru începerea furnizării de agent termic. „Cred că de săptămâna aceasta vom începe furnizarea agentului termic. Avem puţine asociaţii de proprietari care mai au datorii foarte vechi şi la acelea s-ar putea să nu furnizăm agentul termic. Acestea nu au plătit nimic din iarna trecută“, a declarat Cornel Dumangiu, şeful Serviciului de Termoficare.
Există şi severineni care, deşi sunt cu plăţile la zi, nu vor beneficia de căldură în această iarnă. Ei au depus cerere pentru debranşare, pentru că le este teamă că nu vor face faţă facturilor.
„Avem 34 de cereri de debranşare aprobate. Acestea se realizează în perioada aprilie – octombrie, când nu există agent termic pe reţea“, a mai declarat Cornel Dumangiu.
Severinenii care se încadrează pentru subvenţii vor căldură din luna noiembrie pentru că atunci începe sezonul ajutoarelor pentru agentul termic. Iarna aceasta, facturile vor fi mai mari pentru că şi gigacaloria este mai scumpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS