10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal100 de kilograme de canabis, descoperite într-o casă din Mehedinţi

100 de kilograme de canabis, descoperite într-o casă din Mehedinţi

Captură impresionantă de droguri în urma unor descinderi simultane în judeţele Mehedinţi şi Timiş. Cinci persoane au fost reţinute şi urmează să fie audiate.
Autorităţile au descins ieri-dimineaţă la o casă din Valea Anilor, din judeţul Mehedinţi, folosită ca depozit, unde au fost găsite peste 100 de kilograme de canabis.
Poliţiştii din Mehedinţi şi Timiş au monitorizat câteva luni reţeaua de traficanţi. În urma monitorizărilor, autorităţile au reuşit să determine provenienţa drogurilor. Reţeaua era bine organizată şi vindea numai cantităţi mari. Oamenii legii au descoperit peste 60 de kilograme de canabis încă verde şi peste 40 de kilograme de iarbă uscată. Preţul pentru un gram de iarbă era de 50 de lei.
„Este vorba despre o cantitate de 100 de kilograme de canabis, pe care am găsit-o în casa respectivă. Deocamdată, nu ştim dacă au cultivat iarba aici. Rămâne să stabilim. Am găsit în casă tot felul de ventilatoare, radiatoare, surse de căldură şi lumină pentru prepararea drogurilor. Am reţinut cinci persoane care sunt cercetate pentru trafic şi deţinere de droguri“, a declarat un lucrător al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Timiş.

Locația din Valea Anilor, bază de aprovizionare

De câțiva ani, traficanţii de droguri foloseau locaţia din satul mehedinţean Valea Anilor ca bază de aprovizionare pentru consumatorii din Timişoara. Liderul reţelei, suspectat de câțiva ani că vinde canabis şi cocaină, distribuia numai cantităţi mari. Localnicii spun că nu au bănuit niciodată că au droguri lângă casă. „Noi nu  ştim nimic, îi vedeam doar că veneau la o săptămână-două aici. Sunt tineri, mai dădeau câte o petrecere, dar nu am vorbit niciodată cu ei. Casa au cumpărat-o acum trei ani, au renovat-o, dar ei nu sunt de aici, sunt de la Timişoara. Ne-am speriat când am văzut poliţia“, a spus o bătrână, vecină cu traficanţii.

Liderul rețelei, dus la audieri

Printre persoanele duse la audieri se numără şi liderul reţelei. Traficanţii vindeau cantităţi mari, dar dădeau drogurile pe datorie, încasându-şi ulterior banii de la dealeri. Mai mulţi suspecţi au fost ridicaţi, inclusiv liderul reţelei, urmând să fie audiaţi la sediul DIICOT Timişoara. În locuinţa din Valea Anilor, unde a fost prins liderul grupării, poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit, de asemenea, şi alte droguri de mare risc.
Persoanele reţinute sunt cercetate pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc, infracţiuni pentru care riscă ani grei de închisoare.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII