17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştirti

Bani pentru 21 de primării din Gorj
La rectificarea bugetară, 21 de primării din judeţul Gorj au primit un milion de lei. Banii vor fi folosiți pentru cheltuieli curente, asigurarea fondurilor pentru diferite lucrări sau pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare din partea Uniunii Europene.
• Eugen Măruţă

Județul Gorj are nevoie de medici
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj ar mai avea nevoie de aproximativ 15 medici pentru spitalele din Rovinari, Motru, Novaci şi Turceni. „Mai avem nevoie de un biolog, de trei farmacişti, logoped, personal medical mediu, infirmiere, o îngrijitoare. La Spitalul Motru este nevoie de medici pentru anestezie şi terapie intensivă, medicină de urgenţă. Cele mai multe posturi libere au rămas la Spitalul Orăşenesc Turceni. Este vorba despre un post de medic pentru Anestezie şi Terapie Intensivă, unul pe Neonatologie, două locuri pentru Psihiatrie, unul pentru Medicină internă şi altul de Obstetrică-Ginecologie“, a spus doctoral Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.
Există câteva probleme și în ceea ce privește medicii de familie, în unele localități mai fiind nevoie de câte un medic.
Târgu Jiu are nevoie de patru medici, Plopșoru – de doi medicii, iar câte un medic de familie pentru localitățile Bumbești-Jiu, Țicleni, Turceni, Berlești, Albeni, Prigoria, Runcu, Scoarța, Roșia de Amaradia.
• Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS