12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii au dat iama în chifle și franzele

Poliţiştii au dat iama în chifle și franzele

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, împreună cu colegii lor din Calafat au organizat sâmbătă, între orele 6.00 şi 11.00, o acţiune pentru combaterea ilegalităţilor comise de persoanele care au firme de morărit sau panificaţie. Oamenii legii au „călcat“ 15 unităţi economice de morărit şi panificaţie din Craiova, Calafat, Filiaşi şi Segarcea şi au dat amenzi în valoare totală de 112.500 de lei în baza Legii privind protejarea populaţiei împotriva activităților comerciale ilicite. Pe lângă amenzile aplicate administratorilor firmelor găsite în ilegalitate, poliţiştii doljeni au confiscat mărfuri în valoare de aproape 13.000 de lei, printre care 1.755 de pâini, 500 de chifle, peste 7.000 de kilograme de făină, 2.500 de kilograme de grâu şi 840 de kilograme de tărâţe.
În general, oamenii legii au descoperit produse de panificaţie, grâu şi făină pentru care patronii firmelor nu au putut prezenta documente de provenienţă. Potrivit poliţiştilor, la SC Contract Com SRL din Craiova, societate administrată de Cristina Licşor, de 44 de ani, au fost găsite în gestiune 495 de franzele şi 500 de chifle, care urma să fie comercializate, însă care nu aveau documente de provenienţă.
La o moară din comuna Maglavit, administrată de Ilie Surdu, de 43 de ani, oamenii legii au găsit 2.500 de kilograme de grâu care urma să fie procesat, pentru care însă bărbatul nu avea documentele de provenienţă. În acest caz s-a aplicat o amendă în valoare de 20.000 de lei. La ultima acţiune de acest fel făcută de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor şi comisarii Gărzii Financiare Dolj au fost controlate 14 unităţi comerciale şi au fost date amenzi în valoare de 40.000 de lei. În plus, au fost confiscate produse de panificaţie şi făină în valoare de aproape 10.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII